Sport

Komentari 1

Spominjao se Hajduk i HNL, ali Rog karijeru nastavlja u Italiji

Spominjao se Hajduk i HNL, ali Rog karijeru nastavlja u Italiji

. Imao sam neke šanse otići ove godine u momčadi iz Serie A. Htio sam ostati ovdje zbog onoga što sam prošao s ovim bojama i također zato što sam se osjećao dužnim za ono što je klub učinio za mene, rekao je Rog

Prije dvije je godine za 15 milijuna eura iz redova Napolija prešao u redove Cagliarija, ali dogodila mu se u redovima momčadi sa Sardinije nova teška ozljeda koljena te je tamo igrao napreskokce. Spominjao se i povratak u HNL, konkretnije Hajduk, kako bi 'revitalizirao' karijeru, ali Marko Rog (27) je prelomio i odlučio ostati u Italiji.

Bilo je interesa talijanskih prvoligaša, ali nogometaš iz Nedeljanca produžio je vjernost Cagliariju sve do 2026. godine.

- Jako sam zadovoljan produženjem ugovora, ove godine imamo dobru momčad, želimo Cagliari vratiti tamo gdje zaslužuje. Imao sam neke šanse otići ove godine u momčadi iz Serie A. Htio sam ostati ovdje zbog onoga što sam prošao s ovim bojama i također zato što sam se osjećao dužnim za ono što je klub učinio za mene - rekao je Rog za službene stranice kluba pa nastavio:

- Žao nam je kako je završila prošla godina, sada ne moramo gledati u prošlost nego trebamo ići dalje i pokazati da smo zaboravili što se loše dogodilo prošle godine. Trener ima jasne ideje, stvarno je želio moj ostanak ove godine. Moramo biti složni i marljivo raditi na ostvarenju naših ciljeva. Mladi su jako dobri i jaki, nadam se da će imati priliku. Dobro mi je u Cagliariju, to je lijep i miran grad, Ovdje sam četiri godine i uvijek mi je bilo dobro. Od prvog sam dana osjetio ljubav navijača, posebno tijekom moje ozljede prošle godine.

U karijeri je nosio dres spomenutog Nedeljanca, zatim je još igrao u Varaždinu, RNK Splitu, Dinamu, Napoliju, Sevilli i Cagliariju. U dresu reprezentacije ima 21 nastup.