Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
7 komentara

Sporne situacije u povijesti SP-a: Tri žuta našeg Joea

Pred nama je dobar nogomet u JAR-u, ali i puno kontroverznih situacija, kao što je bio i slučaj na prethodnim SP-ima. Ovo je prvi dio najzanimljivijih

YouTube
Video: YouTube
7 komentara

Bliži se ljeto, a s njim i toliko iščekivano Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici. Nema sumnje očekuje nas dobar nogomet, ali i puno zanimljivih i kontroverznih situacija, kao što je bio i slučaj na prethodnim prvenstvima. Medu najvećim kontroverzama u prvom dijelu pregleda našao se i jedan Hrvat, Josip Šimunić.

TRI ŽUTA JEDNAKO CRVENI KARTON
Na Svjetskom prvenstvu 2006. godine Hrvatska i Australija u skupini su igrale utakmicu za prolaz. U 62. minuti Šimunić je dobio žuti karton, prvi. U 90. minuti napravio je prekršaj, dobio je drugi žuti, ali ne i crveni. Sudac Graham Poll 'malo se zaboravio'. Nakon utakmice Joe je gurnuo Polla pa mu je ovaj konačno i dao crveni, nakon trećeg žutog. Završilo je 2-2.

ČAK ČETIRI CRVENA I 16 ŽUTIH KARTONA NA UTAKMICI
U osmini finala 2006. godine u Njemačkoj igrali su Portugal i Nizozemska. Vrlo nervoznu utakmicu 'začinio' je nesigurni ruski sudac Valentin Ivanov koji je totalno izgubio kontrolu nad utakmicom, ali i sobom. Podijelio je četiri crvena i čak 16 žutih kartona. Portugal je na kraju pobijedio 1-0. Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter rekao je kako je Ivanov sebi trebao dati žuti zbog lošeg sudenja.

PREDSJEDNIK SAVEZA KUVAJTA POVUKAO IGRAČE S TERENA
U Španjolskoj 1982. igrali su Francuska i Kuvajt, kojem je to jedini nastup na prvenstvima. Francuska je imala napad, a zbog 'fućkanja' s tribina igrači Kuvajta su stali pa je protivnik zabio gol. Naime, Kuvajćani su mislili da je sudac 'fućkao'. Predsjednika saveza je to toliko iživciralo da je htio povući igrače s terena. Na koncu se sve smirilo, gol je poništen, utakmica nastavljena. Završilo je ipak 4-1.

ZAPADNA NJEMAČKA I AUSTRIJA 'NAMJESTILI' REZULTAT

I opet u Španjolskoj kontroverza. Alžir je na svom prvom prvenstvu bio nadomak prolaza, a nije mu odgovarala samo 1-0 pobjeda Zapadne Njemačke nad Austrijom. Pogađate koliko je utakmica završila. Nakon što je pao gol, više nikom nije bilo do igre pa su se dečki dodavali. Da se tako nešto ne bi ponovilo FIFA je uvela pravilo da se utakmice zadnjeg kola po skupinama igraju u isto vrijeme.

GOLMAN JE NAPRAVIO PREKRŠAJ ZA ZATVOR I IZBIO IGRAČU DVA ZUBA
U Španjolskoj opet incident. Igrali su već spominjana Francuska i Zapadna Njemačka u polufinalu. Golman Njemačke Harald Schumacher izletio je izvan kaznenog prostora u namjeri da spriječi gol, a pritom je napravio brutalan prekršaj i izbio Patricku Battistonu dva zuba. Sudac nije dosudio ni penal! Nijemci su prošli dalje.

POLICIJA ČETIRI PUTA RAZDVAJALA IGRAČE
U Čileu 1962. godine igrali su domaćin i Italija. Već nakon 12 minuta prvi crveni, a Honorino Landa nije htio izaći s terena pa ga policija ispratila van. Poslije je Čileanac Sanchez šakom udario Maschia, a dobio je samo žuti karton. Policija je intervenirala još tri puta. Čile je na kraju pobijedio.

Sporne situacije u povijesti SP-a: Diegova 'Božja ruka' (2. dio)

Naši partneri pišu
Message