Obavijesti

Sport

Komentari 1

Sportaše gledamo i u kinu: Tuku, ubijaju i spašavaju!

Sportaše gledamo i u kinu: Tuku, ubijaju i spašavaju!
11

Vinnie Jones, nogometaš koji je u 338 utakmica zabio 34 gola, kapitalizirao je imidž grubijana s travnjaka i postao jedan od najtraženijih glumaca

VIDEO

Nakon mog prvog filma kritičari su rekli da mi je to sigurno i posljednji. U Australiji upravo snimam svoj - trideseti, rekao je Vinnie Jones. Kao nogometaš ostao je upamćen po tri stvari: primio je za testise Paula Gascoignea, “polomio” nogu Garyju Stevensonu, koji je zbog njega završio karijeru, te zaradio crveni karton nakon tri sekunde. Imidž grubijana kapitalizirao je i postao jedan od traženijih glumaca.
Zajedno s Vinniejem Jonesom u filmu “Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške” proslavio se i Jason Statham, skakač u vodu. Nakon tog filma snimio je još 22. Najpoznatiji Tarzan, Johnny Weismüller, osvajač je pet olimpijskih medalja u plivanju, dvije na 100 i 800 te jedne na 400 metara. Tarzana je glumio 12 puta, a zbog doprinosa filmskoj industriji u Ulici slavnih u Hollywoodu dobio je svoju zvijezdu.
Nije rijetkost da majstori borilačkih vještina svoj talent i popularnost iz ringa prenesu u svijet sedme umjetnosti. Skupinu talaca u “Neboderu” držao je i Branko Cikatić, a iz njegovih ruku izvukla ih je Anne Nicole Smith. Mirko Filipović u “Ulitmate Forceu” glumi vrhunskog specijalca, bešćutni stroj za ubijanje. Od ostalih hrvatskih sportaša, Janici Kostelić ponuđena je manja uloga u seriju “Bella Biondina”.
- Trebalo mi je neko jako ime, netko tko će privući publiku - rekao je financijer serije Frane Pašalić. Janica nije pristala.
- Nisam ni sanjao da mogu postići ovakav uspjeh. I sportaši mogu biti dobri glumci - rekao je Carl Weathers, poznat kao Apollo Creed iz serijala “Rocky”, bivši igrač NFL momčadi Oakland Raiders. No mnogi su sportaši u svijetu glume, kao Wilt Chamberlain i Shaquille O’ Neal -  “grdo” ismijani.

RICK FOX KAO ZATVORENIK
Bivši košarkaš Bostona i Lakersa Rick Fox glumio je u nekoliko filmova, a zapaženu ulogu imao je u serijalu “OZ”, gdje glumi zatvorenika.
JEDAN OD ŽIGOSANIH
Jim Brown igrao je za NFL momčad Clevelanda. Kritičari su bili ugodno iznenađeni njegovom glumom u velikom hitu “Dvanaest žigosanih”. Snimio je trideset filmova.
NEPORAŽEN I IZVAN RINGA
Chuck Norris kao karatist osvojio je 30 turnira. Glumio je u 36 filmova, a u seriji “Walker, teksaški rendžer” svaku epizodu iziđe nepobijeđen.
PROBALA I KURNIKOVA
Bivša tenisačica koja u karijeri nije osvojila ni jedan turnir, dobila je ulogu u filmu “Ja, ja i Irena” s Jimom Careyem. Nije se proslavila.
DVANAESTI NA SVIJETU
Jason Statham na SP-u u skokovima u vodi bio je 12. i umalo završio na OI-ju. Glumio je u 23 filma. Snimio je serijal “Transporter” - tri dijela.
POLUFINALE OI-JA 1952.
Bud Spencer, rođen kao Carlo Pedersoli, bio je prvi Talijan koji je 100 m isplivao ispod minute. Na OI-ju 1952. u Helsinkiju plivao je u polufinalnoj utrci 100 m slobodnim stilom.
IMA LI PILOTA U AVIONU
Bivši košarkaš LA Lakersa Kareem Abdul Jabbar i najbolji strijelac u povijesti NBA lige glumio je u filmovima “Ima li pilota u avionu?”, “Igra smrti” s Bruce Leejom...
ĆIRO GLUMIO SAMOG SEBE
U serijalu “Smogovci” Miroslav Ćiro Blažević glumio je Dinamova trenera. Doveo je talentiranog Peru Vrageca u Dinamo. Nosio je bijeli šal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom