Obavijesti

Sport

Komentari 0

Sportske igre mladih slave 18. rođendan: Upaljena je i baklja

Sportske igre mladih slave 18. rođendan: Upaljena je i baklja
7

Tijekom travnja i svibnja ovo će natjecanje na trgovima u čak četrdeset hrvatskih gradova okupiti djecu i mlade, a sve označava uvod u 18. Sportske igre mladih...

VIDEO

Na Trgu Slobode u Umagu paljenjem  plamena na simboličan je način označen početak ovogodišnjih Coca-Cola Cupova i Sportskih igara mladih. Plamen koji je krenuo iz Umaga i koji će osim četrdeset gradova Hrvatske ove godine obići dvadeset gradova Bosne i Hercegovine te po prvi put deset gradova Srbije, zapalio je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

- Čast nam je da je jedna velika manifestacija kao što su Sportske igre mladih i Coca-Cola Cup odabrala baš Istru i baš grad Umag za svoj službeni početak i mi im se kao grad sporta i turizma na tome zahvaljujemo - rekao je prvi čovjek Umaga.

- Sportske igre mladih ove godine slave svoju punoljetnost – osamnaest godina postojanja i zato smo ove godine postavili ljestvicu na još viši nivo - rekao je izvršni direktor SIM-a Tihomir Gudić te dodao kako se zbog važne obljetnice ove godine uveo i novi sport – atletiku (utrka na 60 metara) koja je prvi put prezentirana upravo u Umagu.

Tijekom travnja i svibnja Coca–Cola Cup će na trgovima u četrdeset hrvatskih gradova  okupiti djecu od 12 do 15 godina kako bi ih animirali za sudjelovanje na 18. Sportskim igrama mladih, a koji će se natjecati u "cageballu".

Coca- Cola Cup i Sportske igre mladih prošle su godine okupile 84.790 sudionika, a ovogodišnji plan je približiti se brojci od 100.000 djece i mladih. Osim atletike, novost na Coca-Cola Cupovima je i izbor najboljeg nogometaša Hrvatske kojeg biraju sami sudionici i koji je već prvog dana izazvao veliki interes.  

Naime, već prvog dana glasovalo je više od 800 djece, a iako je do proglašenja najpopularnijeg nogometaša preostalo još nekoliko mjeseci, koliko i traju Sportske igre mladih, dva su igrača hrvatske reprezentacije već u velikoj prednosti. Riječ je Mariju Mandžukiću i Luki Modriću.

Nakon prvog tjedna u kojem Sportske igre mladih borave u Istri, sljedećeg tjedna Coca-Cola Cupovi razveselit će djecu i mlade u Međimurskoj, Zagrebačkoj, Brodsko-posavskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'