Sport

Komentari 16

Sportski direktor PSG-a napao Messija: Za nas je ozlijeđen, a ide u Argentinu. Fifa će nas čuti!

Sportski direktor PSG-a napao Messija: Za nas je ozlijeđen, a ide u Argentinu. Fifa će nas čuti!

Propustio je dvije utakmice PSG-a zbog ozljede, ali na poziv izbornika Argentine nije razmišljao. Lionel Messi (34) stavio je reprezentaciju ispred kluba, a neki kažu da mu to omogućava stavka u ugovoru

Ne slažemo se s time da igrač koji je ozlijeđen i ne igra za klub ode na okupljanje reprezentacije, rekao je za Le Parisien sportski direktor PSG-a Leonardo nakon što se Lionel Messi (34) priključio argentinskoj nogometnoj reprezentaciji za nadolazeće susrete kvalifikacija za SP 2022. godine. 

Brazilcu nije drago što će argentinski čarobnjak vjerojatno zaigrati u dresu nacionalne selekcije, a propustio je utakmice Lige prvaka protiv RB Leipziga (2:2) i Ligue 1 protiv Bordeauxa (3:2). Izbornik Lionel Scaloni nije mario za trenutno Messijevo stanje jer ga smatra potrebnim protiv najvećih rivala, a ni sam igrač nije imao ništa protiv.

Navodno je u klauzulu Messijeva ugovora u PSG-u napisano kako Argentinac može igrati za reprezentaciju bez obzira na sve, a neki su francuski mediji to interpretirali kao da je 'Argentina ispred PSG-a bez obzira na to što ga Parižani plaćaju'. Bilo kako bilo, još uvijek u nogometu postoji samo stvar dogovora i nema NBA-ovskih zabrana.

World Cup - South American Qualifiers- Argentina v Uruguay

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić istaknuo je da kapetan Luka Modrić (36) neće igrati protiv Malte u četvrtak 11. studenog ako ne bude 100% spreman, a razgovarali su i s čelnicima Reala, kao i s čelnicima Torina u slučaju Josipa Brekala. Naravno, ne govori se tu o usporedbi kvalitete igrača, već o stvari dogovora na relaciji klub - reprezentacija. 

Bilo kako bilo, Parižani su nezadovoljni te su najavili da će tražiti pravdu na nekim višim instancama. 

- Nema nikakvog smisla. Ovakve stvari moramo raspraviti s Fifom - poručio je Leonardo.

Bilo kako bilo, pred Argentinom su utakmice protiv Urugvaja 13. studenog i protiv Brazila kod kuće četiri dana kasnije. A to je nešto što Messi ne želi propustiti, bez obzira na ozljedu.

Najčitaniji članci