Obavijesti

Sport

Komentari 7

Sportski velikani mekog srca: Pomažem, i meni su pomagali

Sportski velikani mekog srca: Pomažem, i meni su pomagali
7

Mnogo hrvatskih sportaša humanitarnim radom pomaže manje sretnima. Ivan Ljubičić, Goran Ivanišević, Boban, Srna, Rađa i Kostelićevi samo su neki od njih...

VIDEO

Bille, da nisi toliko novca donirao, ostao bi najbogatiji čovjek svijeta, našalio se glavni urednik časopisa Forbes s osnivačem Microsofta na tradicionalnom izboru najbogatijih ljudi svijeta.

Bill Gates, čije je bogatstvo veće od proračuna gotovo pola Afrike, donirao je milijarde, posebice za taj kontinent. No osim poduzetnika i glumaca, humanitarnim radom često se bave sportaši. U svijetu, ali i u Hrvatskoj...

- Imao sam sreće da sam u životu dobio pomoć i potporu kad su mi trebali. Moja je dužnost da sad ja budem taj koji će davati. Velika je čast što su prepoznali moje napore, a poruka koju šaljem svima je da svatko od nas može napraviti razliku - izjavio je Ivan Ljubičić, koji je u Miamiju 2008. godine dobio nagradu za humanitarca godine na teniskom ATP Touru.

Ljubo je nagradu zaslužio zbog mnogobrojnih humanitarnih akcija u Hrvatskoj, ali i izvan nje. Sponzorirao je tako i olimpijsku momčad Monaka s intelektualnim invaliditetom i za to je primio mnogo priznanja. Goran Ivanišević, brončani nogometaši sa SP-a 1998., obitelj Kostelić, rukometaši i druge zvijezde hrvatskog sporta donirali su milijune kuna, a posljednjih godina velik dio donatora sve češće želi ostati anoniman.

Zvone se oprostio i sve darovao dječici

Udruga SOS dječje selo Hrvatska, zahvaljujući naporu Zvonimira Bobana, dobilo je oko 1,2 milijuna kuna za gradnju kuće za mlade u Osijeku. Rezultat je to oproštajne utakmice kapetana hrvatske reprezentacije u listopadu 2002. Za ovu akciju Boban je dobio i pohvalu od predsjednika Fife Seppa Blatera.

Dino Rađa pomogao oboljelim braniteljima

Za akciju Udruge oboljelih branitelja istočne Slavonije Želim hodati, kojom se prikuplja novac za liječenje teško oboljelih branitelja, Dino Rađa uplatio je 115.000 kuna. Pomagao je i u mnogim drugim akcijama, no nije želio da se spominje njegovo ime.

Goran pomaže svima, ali o tome ne govori

Prije četiri godine Goran Ivanišević sudjelovao je u humanitarnoj akciji u Manheimu. Igrao je u paru s Justine Henin protiv Andrea Agassija i njegove supruge Steffi Graf, a sav prihod bio je namijenjen projektu Djeca za sutra. Donirao je i 20.000 eura za ugradnju prve pužnice u splitskoj bolnici, kao i 125.000 eura za dijagnostiku leukemije. Za mnoge njegove donacije se ne zna, o tome ne voli govoriti.

Kapetan Srna i suigrači daju na sve strane

Izbornik Bilić i njegov stožer utemeljili su Humanitarnu zakladu Vatreno srce, u kojoj sudjeluju gotovo svi reprezentativci. Zajednički i pojedinačno pokrenuli su mnoge akcije, a prednjači Darijo Srna, koji se istaknuo i prekjučer pomogavši rodnome Metkoviću.

Obitelj Kostelić pomogla bolnici na Svetom Duhu

Na inicijativu Ante Kostelića i primarijusa dr. Miljenka Radetića, obitelj Kostelić darovala je zagrebačkoj bolnici Sveti Duh anesteziološki uređaj vrijedan 225.000 kn. Kostelićevi, Hrvatski skijaški savez i Hypo time su skratili čekanje na operaciju u KB-u Sveti Duh.

Dinamo stalno dariva, a kupio je čak i glasovir

NK Dinamo prije godinu dana uplatio je oko 50.000 eura odbojkašima Mladosti. Višestruki prvak Hrvatske sudjelovao je u liječenju Mateje Kufner, a talentiranom Petru Klasanu kupio je za 80.000 kuna klavir. Klub je donirao i 50.000 kuna za obnovu đakovačke katedrale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz