Obavijesti

Sport

Komentari 10

Sramite se, gospodine Glover! Igrači Istre 6 mjeseci bez plaće

Sramite se, gospodine Glover! Igrači Istre 6 mjeseci bez plaće
1

Igrači zaslužuju biti redovito plaćeni, a ne da se od njih zbog tuđe krivice stvaraju dužnici, stoji na Facebook stranici udruge 'Nogometni sindikat' koja se osvrnula na velike financijske probleme u Istri 1961

VIDEO

Nije tajna da u Hrvatskoj postoji tek četiri ili pet nogometnih klubova u kojima igrači mogu pristojno zaraditi, a sve ostalo je čisto preživljavanje. Neki od njih doslovno se bore za svaku kunu, treniraju, igraju i - ne dobivaju plaću. Najteže je čini se u pulskom prvoligašu Istri 1961 čiji igrači, po pisanju udruge Nogometni sindikat, plaću nisu vidjeli i do šest mjeseci.

Igrači prvoligaša NK Istra 1961 već su mjesecima bez primanja Smatramo nedopustivim da uprava kluba NK Istra 1961...

Posted by Hrvatska udruga "Nogometni sindikat" on Friday, October 6, 2017

'Igrači prvoligaša NK Istra 1961 već su mjesecima bez primanja. Smatramo nedopustivim da uprava kluba NK Istra 1961 dopušta da igrači koji redovito dolaze na treninge i igraju utakmice nisu dobili svoja mjesečna primanja od četiri do šest mjeseci.

Igrači zaslužuju biti redovito plaćeni, a ne da se od njih zbog tuđe krivice stvaraju dužnici', stoji na Facebook stranici udruge 'Nogometni sindikat'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ovo nije prvi put da se Istra našla u financijskim problemima zbog neisplate plaća pa je tako splitska odvjetnica Doris Košta u lipnju ove godine od HNS-a tražila da oduzme licenciju klubu zbog duga od 19.600 kuna prema igraču Luki Frančiću.

Izvršni direktor Istre Michael Glover u srpnju ove godine poručio je kako ima potporu američkih investitora te kako njegov projekt u Istri ide dalje, no prema svemu sudeći, on ide dalje na štetu igrača koji mjesecima već igraju bez kune.

- Pravila HNS-a propisuju da igrači mogu biti najviše tri mjeseca u zakašnjenju s isplatom prije nego što bi mogli raskinuti ugovor. Neki igrači plaćeni su na vrijeme, nekima plaća kasni jedan ili dva mjeseca, dok igračima za koje je procijenjeno da bi mogli otići i s kojima ne mislimo produžiti ugovor, plaća možda kasni dulje - rekao je tada Glover.

Situacija se, očito je, ni sada nije promijenila, plaće i dalje kasne, a igrači igraju i nadaju se nekim boljim danima i poštenijim šefovima. Što će drugo?!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener