Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
12 komentara

Sramota: Bautista je napucao skupljača loptica točno u glavu

ATP MONTE CARLO Španjolac Bautista Agut igrao je kriminalno loše, a kad je u drugom setu izgubio servis pogodio je skupljača lopticom u glavu. Sudac mu je dao samo opomenu

12 komentara

Bautista Agut igrao je zaista loše, no krivac zbog njegove loše igre svakako nije dječak koji na mreži skuplja loptice. Već je nekoliko puta tijekom meča Bautista pokazivao znakove nervoze, a frustriranost je kulminirala u drugom setu kad je izgubio servis i kad je bilo jasno da će ovaj meč izgubiti.

Nakon što je izgubio servis, pogodivši mrežu, dječak je krenuo pokupiti lopticu a Bautista ga pogodio lopticom u glavu. I dobio opomenu.

- Samo opomena? Zar ovo nije diskvalifikacija - odmah je do suca dotrčao David Goffin i tražio ono što nalažu pravila. 

No, sudac se nije odlučio za prekid meča, već je dopustio Španjolcu da nastavi. I time povrijedio i prekršio pravilnik. Jer, stroga ATP pravila kažu da na ovakve situacije postoji nulta tolerancija, odnosno, svaki ovakav čin mora završiti prekidom meča i diskvalifikacijom. Nakon meča na Twitteru su se odmah oglasili i teniski fanovi.

- Ne mogu vjerovati da se izvukao samo s upozorenjem - napisao je ljutiti navijač, a drugi dodao:

"Ovim je pokazao da mu nije stalo do nikoga osim do sebe". 

Inače, barem malo zadovoljstvo osjetili su svi oni koji su osudili ovakav potez jer je Španjolac izgubio 6-4, 7-5 i tako ispao iz turnira. Slična situacija dogodila se prošle godine kada je Kanađanin Denis Šapovalov u susretu Davis Cupa pogodio suca lotpicom u glavu.

Naravno, iste sekunde je diskvalificiran.

Diskvalificiran je bio i Tim Henman u Wimbledonu 1995. kada je igrao u paru s Jeremyjem Batesom...

 

Naši partneri pišu
Message