Obavijesti

Sport

Komentari 21

Srbi napravili vrhunski stadion, ali... Nema dozvole, voda pušta na sve strane i ne zna se vlasnik

Srbi napravili vrhunski stadion, ali... Nema dozvole, voda pušta na sve strane i ne zna se vlasnik

Stadion u Loznici bajan je samo na prvi pogled. Niz problema i propusta od kojih su neki krajnje bizarni doveli su do toga da moderni stadion vrijedan 31 milijun eura ne može dobiti dozvolu

VIDEO

Nevjerojatna priča dolazi iz Srbije gdje je na prvi pogled izgrađen sjajan i moderan stadion na kojem bi trebao igrati drugoligaš FK Loznica. Riječ je o impozantnoj građevini na obali rijeke Drine, uz granicu s Bosnom i Hercegovinom koja prima oko osam tisuća gledatelja i pruža razne sadržaje i usluge kakvi moderni stadioni nude.

No, bajan je samo na prvi pogled. Jer, kako tamošnji mediji navode, stadion ne može dobiti uporabnu dozvolu iz raznih razloga.

Od kojih su neki krajnje bizarni. Primjerice, da stadion nije podijeljen na sektore i automatski ne može dobiti Uefinu licencu za europske utakmice i dvoboje reprezentacije.

Ili da se pravi vlasnik stadiona uopće ne zna niti tko će njime upravljati! Iako je cijeli pothvat koštao 31 milijun eura...

Također, dogodili su se neki nevjerojatni tehnički propusti. Kao što su aut linije koje po standardnima nisu udaljene dva metra od ograde. Još je nevjerojatnije da ako igrači žele na pomoćni teren, moraju proći pješački prijelaz i ulicu. Pa će zbog toga lokalni klinci morati u okolna mjesta na treninge jer nitko ne želi preuzeti odgovornost da djeca svakodnevno u opremi prelaze preko ceste.

Uz sve to, travnjak je napala bakterija. Dobro znana boljka HNL travnjaka od prije par godina, no ovaj je gotovo skoro pa uništen.

A ne daj Bože da kiši... Kada pada kiša, stadion se brzo poplavi i voda prodire u svlačionice koje nisu napravljene po zadanim kriterijima i nemaju baš puno mjesta.

Cijelu priču zaokružuju propusti na samim tribinama na kojima navodno postoje "mrtvi kutevi", odnosno pozicije s kojih je nemoguće vidjeti travnjak. 

Što se, ustvari, dogodilo u Loznici i koja je pozadina cijele apsurdne priče vjerojatno će vrlo brzo isplivati na površinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići