Obavijesti

Sport

Komentari 10

Srbi remizirali s amaterima: Ha, trava nam je bila previsoka...

Srbi remizirali s amaterima: Ha, trava nam je bila previsoka...

Srbija je u Santo Domingu odigrala mršavih 0-0 protiv Dominikanske Republike. Srpska javnost 'oprala' je izbornika i igrače jer je protivnik bila 159. reprezentacija svijeta, a izborniku Iliji Stolici su krivi trava i klima...

VIDEO

Iako su prva reprezentativna okupljanja u ovoj godini zakazana za ožujak, Srbi su iskoristili zimsku pauzu u svojoj ligi pa organizirali reprezentativne utakmice. Naravno, nisu prisutni najbolji igrači iz europskih klubova, već je reprezentacija sastavljena samo od igrača iz srpskih klubova.

Ljubiša Tumbaković smijenjen je nakon što se Srbija nije plasirala na Euro, a Savez do danas još nije odabrao njegovog nasljednika pa je reprezentaciju preuzeo Ilija Stolica, aktualni izbornik U-21 reprezentacije. Igrači su kratke pripreme imali u Staroj Pazovi pa su otputovali u Srednju Ameriku gdje ih čekaju prijateljske utakmice.

Doduše, prvotni plan je bio odigrati susret s reprezentacijom SAD-a u Orlandu, ali srpski nogometaši nisu dobili vizu pa je Savez morao promijeniti plan. Kako put ne bi propao, dogovorili su dvije prijateljske utakmice, ali sudeći po prvoj odigranoj, bolje da ni nisu.

Srbija je u Santo Domingu odigrala mršavih 0-0 protiv Dominikanske Republike. Srpska javnost 'oprala' je izbornika i igrače jer je protivnik bila 159. reprezentacija svijeta, a izbornik Stolica je za sve okrivio klimu i - travu.

- Nismo uspjeli uvjeriti domaćine da ošišaju travu na terenu. Onakav teren više je odgovarao momčadi koja se brani. Drugo, fizički smo bili lošije pripremljeni. Temperatura je bila preko 30 stupnjeva, došli smo s beogradskog minusa. Poništili su nam i regularni zgoditak Vukadinovića iz 10. minute, nije tu bilo zaleđa - kazao je on.

A s pravom se pitaju srpski mediji zašto je onda uopće Savez organizirao utakmice kad igrači nisu dovoljno spremni. Ili su ovo samo jeftini izgovori?

Inače, nogomet je u Dominikanskoj Republici na poprilično amaterskoj razini, a reprezentaciju čine igrači iz talijanskih i španjolskih niželigaških klubova. Riječ je o prijateljskoj utakmici, ali atmosfera u reprezentaciji je već neko vrijeme poljuljana, naročito nakon što se nisu plasirali na EP. Pa u takvim okolnostima i ovakav remi stvori buku u javnosti.

Prije povratka u Srbiju i nastavka prvenstva, 'B' reprezentacija će još odigrati susret s Panamom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram