Obavijesti

Sport

Komentari 205

Ovo im je Scola: Argentinci su izbacili Srbiju s Mundobasketa

Ovo im je Scola: Argentinci su izbacili Srbiju s Mundobasketa
6

Igrao je i Vasilije Micić koji je uoči utakmice saznao da mu je preminula majka. Na teren je ušao sa crnom trakom na dresu, a dvoranom se prolomilo "Vasa Micić" u znak podrške hrabrom košarkašu

Argentina je u polufinalu Svjetskog košarkaškog prvenstva! U četvrtfinalnoj utakmici pobijedili su Srbiju, jednog od glavnog favorita prvenstva sa 97-87. Uoči utakmice koeficijent na Srbiju je bio 1,15, a na Argentince čak 5,75. S pravom su se uoči prvenstva Srbi nadali velikom uspjehu, vjerovali su da mogu čak i do naslova prvaka s obzirom na to da su Sjedinjene Američke Države doputovale bez svojih zvijezda. Međutim, ne samo da su ostali bez zlata nego nisu uspjeli obraniti srebro osvojeno u Španjolskoj prije pet godina.

U košarkaškom centru u Dongguanu bolje su u utakmicu ušli Argentinci te su se odmah na početku odlijepili na pet koševa razlike. Srbija je dosta nervozno ušla na utakmicu, a kada se uspjela primiriti, krenula je pritiskati Argentinu. Unatoč tome, samo su jednom u prvoj četvrtini te dva puta u drugoj vodila sa po jedan razlike. Argentinci su na poluvrijeme ipak otišli s onih početnih +5. 

Basketball - FIBA World Cup - Quarter Finals - Argentina v Serbia

Najviše problema Srbima radio je argentinski razigravač iz Reala Facundo Campazzo. Kako se drugo poluvrijeme približavalo kraju, gledali smo sve bolju utakmicu. Nije se promašivalo ni s jedne strane, a trice su padale u koševe kao naručene...Barem s argentinske strane.

Sve dok Bogdan Bogdanović nije otvorio treću četvrtinu s jednom tricom. Srbija je unatoč dobroj četvrtini propustila priliku izjednačiti se s Argentincima, pa čak i preuzeti vodstvo. Najbliže što su im se približili bilo je kada je zasvirala sirena na 68-67. Na otvaranju zadnje četvrtine Srbija se uspjela odvojiti po prvi put na dva poena razlike, ali nije dugo potrajalo. Argentinci su ih ponovno bombardirali tricama, okrenuli brzo rezultat na svoju stranu i smireno su čuvali prednost do samoga kraja, te utakmicu završili s  čak deset koševa prednosti!

Saznao da mu je umrla majka, ostao igrati za Srbiju na SP-u
Saznao da mu je umrla majka, ostao igrati za Srbiju na SP-u

Igrao je i Vasilije Micić koji je uoči utakmice saznao da mu je preminula majka. Na teren je ušao sa crnom trakom na dresu, a dvoranom se prolomilo "Vasa Micić" kao znak podrške za hrabrog košarkaša. Odlučio je ostati uz momčad unatoč teškim životnim trenucima, ali nije uspio izboriti polufinale kojemu se toliko nadao.

Argentinu u polufinalu čeka bolja reprezentacija iz utakmice SAD-a i Francuske koja se igra u srijedu u 13 sati.

Pokretanje videa ...