Obavijesti

Sport

Komentari 0

Srbić i Lesjak nosit će hrvatsku zastavu na Igrama u Alžiru...

Srbić i Lesjak nosit će hrvatsku zastavu na Igrama u Alžiru...

Osvajač srebrne olimpijske medalje u Tokiju i naš najbolji gimnastičar Tin Srbić bio je logičan izbor budući da je zlatni olimpijac iz streljaštva Josip Glasnović bio hrvatski stjegonoša na prošlim Igrama u Tarragoni

VIDEO

Između 105 sportašica i sportaša koji će predstavljati Hrvatsku na XIX. Mediteranskim igrama u Oranu (Alžir), za nositelje nacionalne zastave tijekom svečanosti otvaranja Igara izabrani su gimnastičar Tin Srbić i karate reprezentativka Lucija Lesjak. Tako je odlučila Misija Hrvatskog olimpijskog odbora u Oranu na sastanku s vodećim dužnosnicima iz desetak sportova čiji su predstavnici u prvoj skupini stigli u Alžir.

Osvajač srebrne olimpijske medalje u Tokiju i naš najbolji gimnastičar Tin Srbić bio je logičan izbor budući da je zlatni olimpijac iz streljaštva Josip Glasnović bio hrvatski stjegonoša na prošlim Igrama u Tarragoni. Obzirom da je i na Mediteranskim igrama na snazi MOO-ova odluka o sportašici i sportašu koji skupa nose zastavu, u ženskoj konkurenciji izbor je pao na Luciju Lesjak, svjetsku mlađeseniorsku karate prvakinju iz 2019. godine te brončanu s prošlogodišnjeg seniorskog SP-a u UAE-u.

Srbić zlatni, Đerek dva puta srebrna za kraj najuspješnijeg Svjetskog kupa u Osijeku

Zlatna olimpijka iz Tokija Matea Jelić zasigurno bi bila u opciji stjegonošice, ali u Oran stiže tek u trećoj skupini naših sportaša (28. lipnja). Tin Srbić i Lucija Lesjak ujedno su i najbolji sportaši Zagreba u pojedinačnoj konkurenciji za prošlu godinu.

Svečanost otvaranja Mediteranskih igara održat će se u petak, 24. lipnja (u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno 21 sat po hrvatskom vremenu) na stadionu Ahmed Zabana, koji prima 40.000 gledatelja. Već prvog natjecateljskog dana, u subotu, 25. lipnja, na borilišta će izaći hrvatski predstavnici iz sedam sportova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti