Sport

Komentari 7

Srbija dobila veliko pojačanje za derbi s Hrvatskom: Prije tri godine igrao je za Francusku

Srbija dobila veliko pojačanje za derbi s Hrvatskom: Prije tri godine igrao je za Francusku

Prije nekoliko dana potpisao je ugovor s Veszpremom u koji odlazi sljedeće sezone, što je potvrda kvalitete koju u njemu dobiva Srbija koja će u Szegedu 15. siječnja igrati s Hrvatskom

U Srbiji su napokon odahnuli. Iz EHF-a je stiglo zeleno svjetlo za nastup Dragana Pechmalbeca (25) za rukometnu reprezentaciju, dva mjeseca uoči Europskog prvenstva.

Član francuskog Nantesa bit će veliko pojačanje za Srbiju na crti na kojoj je dosad broj jedan bio Marsenić, pa će Toni Gerona sada imati puno bolji izbor. Tu je i Nexeov Pešić, Zoran Nikolić...

Pechmalbec je, inače, igrao i za Francusku, ali samo jednom zgodom, prije tri godine na turniru Zlatne lige, malo više za juniorsku. Za Srbiju je već, zapravo, i nastupio, ali u prijateljskoj utakmici sa Sjevernom Makedonijom. 

Prije nekoliko dana Pechmalbec je potpisao ugovor s Veszpremom u koji odlazi sljedeće sezone, što je potvrda kvalitete koju u njemu dobiva Srbija koja će u Szegedu 15. siječnja igrati s Hrvatskom.

- Nije mi bilo lako donijeti odluku. Ponosan sam što ću nositi dres Srbije iz koje je rodom moja majka. Razgovarao sam i s izbornikom Geronom, on me prvi i kontaktirao s tom temom rekavši mi da ozbiljno računa na mene - rekao je novi pivot Srbije.

Najčitaniji članci