Sport

Komentari 2

Srbija ispala s Eura! Provukle se svjetske prvakinje Nizozemke

Srbija ispala s Eura! Provukle se svjetske prvakinje Nizozemke

Provukle su se nekako Nizozemke i na kraju, kako to nekad bude, s prvom i jedinom pobjedom na kraju prenijele i dva boda. Izvisila je, nakon poraza od Hrvatske, Srbija koju je u trokutu koji se stvorio presudilo teško stradavanje od Mađarske (26-38).

Tko bi rekao da će se to dogoditi. Ako je još to poželio unovčiti, danas je bogat čovjek. Hrvatska je s tri pobjede i maksimalna četiri boda prošla u drugi krug, a svjetske prvakinje Nizozemke igrale su protiv Mađarske za spašavanje žive glave.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometašice slave pobjedu protiv Srbije

I uspjele su, provukle su se nekako i na kraju, kako to nekad bude, s prvom i jedinom pobjedom na kraju prenijele i dva boda. Izvisila je, nakon poraza od Hrvatske, Srbija kojoj je u trokutu koji se stvorio presudilo teško stradavanje od Mađarske (26-38).

Bolje su bile Mađarice poluvrijeme i pol, ali razbranila se Wester i Nizozemska je počela sve okretati. U zadnjih deset minuta Mađarska je postigla jedan gol i na kraju je to ispala i mirna pobjeda Nizozemske 28-24 u kojoj je Dulfer zabila osam komada.

Dramatično je bilo u skupini A gdje su Crna Gora i Slovenija igrale za prolazak. Dalje je prošla Crna Gora iako su Slovenke skoro izvele senzacionalan povratak nakon 15-23 u 44. minuti. Završilo je 26-25 uz devet golova Radičević i 10 obrana Pločanke Marte Batinović.

Maksimalna dalje ide Francuska koja je u utakmici za prvo mjesto i četiri boda s 23-20 iskontrolirala Dansku i s Rusijom je praktički pred polufinalom.

Grupa I (Herning):

Grupa II (Kolding):

Najčitaniji članci