Obavijesti

Sport

Komentari 81

Srbija rastužila Haalanda i ušla u Ligu A: Evo tko je još u eliti

Srbija rastužila Haalanda i ušla u Ligu A: Evo tko je još u eliti
2

Erling Haaland je već u prvoj minuti imao sjajnu priliku, no Vanja Milinković-Savić je obranio njegov pokušaj. Srbija je povela u 42. minuti golom Dušana Vlahovića na asistenciju Filipa Kostića. Konačnih 2-0 postavio je Aleksandar Mitrović u 54. minuti

VIDEO

Zadnje kolo je odlučivalo i o pobjedniku skupine 4 Lige B, a za prvo mjesto u Oslu su se borili Norveška i Srbija.

Obje su ekipe utakmicu dočekale s po 10 bodova, međutim zbog boljeg međusobnog susreta i trijumfa u Beogradu (1-0),  Norvežanima je bio dovoljan i remi, dok je gostima igrala samo pobjeda. I uspjeli su, pobjedom 2-0 Srbija je izborila plasman u viši rang natjecanja.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu, Erling Haaland je već u prvoj minuti imao sjajnu priliku, no Vanja Milinković-Savić je obranio njegov pokušaj. Srbija je povela u 42. minuti golom Dušana Vlahovića na asistenciju Filipa Kostića. Konačnih 2-0 postavio je Aleksandar Mitrović u 54. minuti.

UEFA Nations League - Group H - Norway v Serbia

U drugom susretu iz ove skupine odlučivalo se o putniku u niži rang natjecanja. Švedska je na domaćem terenu lovila pobjedu protiv Slovenije za ostanak. Na koncu je završilo 1-1, pa Šveđani sele u Ligu C, a Slovenija ostaje u drugom jakosnom razredu.

Domaćin je mogao do prednosti već u drugoj minuti, no Viktor Claesson je pucao pokraj lijeve stative. Slovenija je povela u 28. minuti golom Benjamina Šeška, a tri minute kasnije Jan Mlakar je imao sjajnu priliku, no Robin Olsen je obranio njegov udarac. Izjednačio je u 42. minuti Emil Forsberg. 

U drugom poluvremenu Šveđani su jurili po drugi gol, no Jan Oblak se istaknuo s nekoliko odličnih obrana.

Neizvjesno je bilo i u skupini 1 gdje su Ukrajina i Škotska u Krakovu odlučivale o prvom mjestu. Ukrajincima je igrala samo pobjeda, a završilo je 0-0 pa Škoti sele u Ligu A.

Iz elitnog razreda, podsjetimo, Lige nacija ispali su Engleska, Austrija, Wales i Češka. Umjesto njih u Ligu A su se probili već Izrael, Bosna i Hercegovina, a sada Srbija i spomenuta Škotska.

Iz drugog jakosnog razreda ispali su Rumunjska, Švedska, Armenija, te Rusija koja je suspendirana. Zanimljivo, Šveđani su u prošlom izdanju Lige nacija ispali iz najjačeg razreda, a sada su "spust" nastavili i padom u Ligu C.

U Ligi C prva mjesta u skupinama, te plasman u viši rang izborili su Turska, Grčka, Kazahstan i Gruzija.

Posljednjeplasirane ekipe u ovom razredu, Litva, Bjelorusija, Gibraltar i Cipar igrat će play-offa za ostanak.

Parovi su Gibraltar - Cipar, te Litva - Bjelorusija. Pobjednici ostaju u C razredu, a poraženi sele u Ligu D iz koje će stepenicu više napraviti Latvija i Estonija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani