Obavijesti

Sport

Komentari 35

Srčana igra i dobra obrana: Remi Iraca na zadnjoj provjeri

Srčana igra i dobra obrana: Remi Iraca na zadnjoj provjeri
3

Irska nogometna reprezentacija je u prijateljskom ogledu Mađarskom odigrala 0-0 na Ferenc Puskas stadionu u Budimpešti. Bila im je to zadnja provjera prije Eura

VIDEO

Posljednja je to bila provjera za igrače Giovannija Trapattonija prije premijere na Europskom prvenstvu u nedjelju. Tada će Irska odigrati utakmicu 1. kola skupine C protiv Hrvatske.

Inače, ovih 0-0 je bila četrnaesta utakmica zaredom (kvalifikacije za Euro i prijateljske) kako Irska nije izgubila utakmicu. Istina, bila je Irska blizu poraza od Mađarske, koja je igrala bolje i ostavila bolji dojam, no irska obrana i srčana igra i ovom su prilikom bili na visini zadatka.

Utakmica u Budimpešti je započela prilikom Robbieja Keanea u 7. minuti, kada je glavom bio neprecizan. No, u nastavku utakmice su opasniji bili Mađari. Šanse su propustili prvo Dzsudzsák, pa Adam Szalai koji je tijekom ogleda barem dva puta trebao poentirati.

Najbolje je šanse imao Szalai u drugom dijelu. U samo dvije minute (53. i 54. minuta) je opasno ugrozio irska vrata. Inače, Irska se spašavala i ispucavanjem lopte sa same vratarske linije, kada je u 84. minuti Stephen Hunt spriječio siguran pogodak.

Imala je i Irska dvije šanse u dvije minute. U 77. minuti je Simon Cox, malo iskosa, pucao direktno u mađarskog vratara, da bi 20-ak sekundi kasnije glavom opasno zaprijetio Jonathan Walters.

No, na kraju je sve ostalo na prijetnjama, a mreže su ostale mirne do posljednjeg zvižduka Danca Hansena.

Irska je počela utakmicu u sastavu: Given - Dunne, O'Shea, Ward, St. Ledger - McGeady, Duff, Whelan, Andrews - Doyle, Keane.

U utakmicu su naknadno još ušli: Westwood, Walters, Kelly, Cox, Long, O'Dea, Hunt, Gibson i Green.

Prijateljska utakmica:

Mađarska - Irska 0-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti