Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Sretan sam zbog rezultata, igrali smo kao momčad. Ali...'

'Sretan sam zbog rezultata, igrali smo kao momčad. Ali...'

Zadovoljan sam golovima koje smo zabili, ali imamo još puno toga za raditi. Ne smijemo tako lako primati golove. Momčad raste iz dana u dan i sjajna je atmosfera, rekao je Valdas Dambrauskas

VIDEO

Tko god je propustio spektakl u Kranjčevićevoj, mogao bi žaliti. Devet golova, minijature Marka Livaje, bomba Janija Atanasova i gol koji se rijetko viđa. Spektakl za pamćenje, a iako je kraj studenog, već sada možemo reći kako smo gledali utakmicu sezone na hrvatskim travnjacima.

Pokretanje videa...

Prvi trening Dambrauskasa u Hajduku 02:06

U čudesnoj utakmici Hajduk je sa 6-3 isprašio Lokomotivu te prošao u polufinale Kupa prvi put nakon tri godine. Bili su poveli golom Krovinovića u 8. minuti, a izjednačio je Pivarić krajem prvog dijela. A onda show u drugom dijelu u kojemu su Splićani utrpali čak pet golova. Lokosi nisu znali što ih je snašlo.

- Ne znam što reći nakon ovog drugog poluvremena Hajduka. Čestitam im. Treba što prije zaboraviti ovaj rezultat. Svaki tjedan je nova utakmica, imamo se pravo nadati nekim novim rezultatima. Mislim da ćemo spremni dočekati sljedeću utakmicu - kazao je u nevjerici nogometaš Lokomotive Marko Dabro.

Zagreb: Utakmica četvrfinala kupa između Lokomotive i Hajduka

Kanonadu u nastavku započeo je Jani Atanasov spektakularnim golom u 51. minuti. Iz mrtvog kuta na desnoj strani potkopao je loptu i prebacio Nevistića. Gol koji se jako rijetko viđa na hrvatskim travnjacima. U 53. Ljubičić je povisio na 3-1, a četiri minute kasnije Livaja je minijaturom poslao Mersinaja u trgovinu pa lijepo matirao Nevistića. Nije ni tu kraja bilo golijadi. Dabro je u 59. smanjio na 4-2, a Splićane je do 5-2 doveo Atanasov. Bila je to bomba s 25 metara, golman Lokomotive je i ovaj put bio nemoćan. Na 6-2 povisio je Sahiti u 90. minuti, a konačan rezultat postavio je Elez autogolom.

Zagreb: Utakmica četvrfinala kupa između Lokomotive i Hajduka

- Ovo nam je trebalo da zabijemo šest golova, nismo očekivali. Poveli smo, imali šanse, zabili smo jednu. Primimo gol u završnici prvog dijela, to nas je potreslo. Znali smo da možemo, ali da trebamo ići na glavu. Izašli smo u drugom dijelu puni motivacije i želje Zabili još pet golova. Malo neočekivano - rekao je Marin Ljubičić.

Mladi napadač postao je Dambrauskasova prva opcija u napadu. I odmah mu se otvorilo. Zabio je protiv Dragovoljca, Istre te sada Lokomotive, a asistirao je u pobjedi nad Rijekom.

- Dobio sam opet priliku, više igram, svaku igram. Da, četiri pobjede u nizu. Sad je ova u nedjelju najbitnija. Idemo i tu na pobjedu pa što nam dragi Bog da. Taj prvi derbi je odgođen za proljeće, nemamo puno vremena za odmor, sutra slobodan dan pa pripremamo utakmicu - rekao je Ljubičić.

Orilo se Kranjčevićevom 'Dalmacijo, moja ružo procvalaaaa'. Utakmica kao da se igrala na Poljudu, a navijači su polako u euforiji jer Hajduk igra fantastično u posljednje vrijeme. Ovo mu je četvrta pobjeda u nizu, a u nedjelju slijedi ono za što svaki igrač 'bilih' živi. Utakmica protiv Dinama. No, Valdas Dambrauskas smiruje strasti i i bez obzira na visoku pobjedu, nekim stvarima nije zadovoljan.

Zagreb: Utakmica četvrfinala kupa između Lokomotive i Hajduka

- Sretan sam zbog rezultata i zbog puno prilika koje smo stvarali. Igrali smo kao tim, bili smo koncentrirani na utakmicu, a pri tome smo i uživali.  Sad se možemo koncentrirati na prvenstvo. Čeka nas polufinale i koncentriramo se za budućnost. Zadovoljan sam golovima koje smo zabili, ali imamo još puno toga za raditi. Ne smijemo tako lako primati golove. Momčad raste iz dana u dan i sjajna je atmosfera. Sretan sam zbog prolaska dalje, to je najvažnije.

Slijedi dan odmora, a onda misija zvana Dinamo. Nakon toga novi susret protiv Lokomotive te za kraj ove godine utakmica protiv Osijeka na Poljudu. Splićani imaju paklen raspored, ali litavski trener ne razmišlja o tome. Ide utakmicu po utakmicu.

Zagreb: Utakmica četvrfinala kupa između Lokomotive i Hajduka

- Mogu biti siguran da ćemo doći spremni na derbi. Imamo dan za odmor, a onda i tri dana za pripremu derbija. Ne bih želio komentirati težak raspored do kraja. Želim da idemo dan po dan. Koncentriramo se za svaki iduću utakmicu.

Zagreb: Utakmica četvrfinala kupa između Lokomotive i Hajduka

Trener Lokomotive samo je slegnuo ramenima dok su njegovi igrači primali golove. Ništa nije ni mogao, Hajduk je danas bio superiorniji.

- Hajduk je bio bolja ekipa. Zasluženo se plasirao dalje. U prvom dijelu smo predaleko stajali, nismo bili agresivni. Premalo trke i želje u drugom dijelu, dobijemo dva gola i utakmica je otišla u njihovom smjeru. Hajduk je prejednostavno ulazio u prilike, kroz sredinu je curilo i po stranama. Nismo dobro odgovorili na zahtjev utakmice, dogodilo se to što se dogodilo. Već u nedjelju imamo zahtjevnu utakmicu, dolazi nam Šibenik. Moramo se vratiti u život. Skupiti glave na hrpu i pobijediti Šibenik - rekao je Silvijo Čabraja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom