Obavijesti

Sport

Komentari 11

Projekt Žižić: Kako je dobio 20 kg i postao zvijer od igrača...

Projekt Žižić: Kako je dobio 20 kg i postao zvijer od igrača...
1

NAPREDAK U prvoj sezoni u Ciboni Ante Žižić nabio je desetak kilograma mišićne mase, pa isto toliko ovog ljeta i postao prava zvijer od igrača...

VIDEO

Kao sasvim maloga klinju Antu Žižića otac je angažirao da iznajmljuje i sakuplja ležaljke na plaži u Dućama blizu rodnog mu Omiša. Naplaćivao ih je deset kuna jer još nije znao zbrajati, bilo je dosta uzeti jednu novčanicu ili dva “medvjeda”.

Nešto više od deset godina kasnije Ante se ne bavi zbrajanjem “medvjeda” nego milijuna. U tom je rangu ukupna odšteta koju će Cibona dobiti od njegova transfera u Darušafaku, a kad otiđe u NBA, vjerojatno već na ljeto, zbrajat će vlastite milijune.

Neviđeno napredovao

I to potpuno zasluženo, jer 19-godišnji centar nevjerojatno je napredovao u ove dvije godine, otkad je dobio priliku u prvoj momčadi “vukova”.

- Bio je to neviđen pomak, jako puno je napredovao u svemu - rekao je Jurica Golemac, koji je u to vrijeme bio pomoćnik Slavenu Rimcu u Ciboni, a bio je zadužen i za individualni rad s njim i ostalim centrima.

Dođi pola sata ranije

- Te sezone nismo igrali Europu i bilo je puno vremena za rad. S njim i Ivicom Zupcem radili smo 3-4 puta na tjedan po sat i pol ili dva ujutro, a na popodnevne treninge morali su dolaziti pola sata ranije. S njim sam radio na centarskoj tehnici, završavanju lijevom i desnom rukom, tehnici primanja lopte... Karakterno je imao kontakt-igru te motoričnost, na tome nije trebalo puno raditi. Pomoglo mu je i treniranje sa starijima, gledanje, bio je posvećen napretku, nije imao problema s ozljedama. Uz to, dobio je desetak kila, a nije usporio - prisjetio se Golemac.

Od plejade mladih centara koje je Cibona u to vrijeme imala (Zubac, Popić, Buljević, Nikić), baš je on dobio priliku u prvoj momčadi nakon odlazaka Kuridže i Lalića.

- Zubac je bio tehnički bolji, ali fizički slabiji i sklon ozljedama. Ante je jedini fizički mogao odgovoriti seniorskoj košarci - kaže Golemac.

S njim se slaže i Danijel Lutz, današnji trener druge momčadi Cedevite, koji je onda vodio Cibonine juniore.

Osuđen da uspije

- Sjećam se prve seniorske utakmice na kojoj se probio, u Podgorici protiv Budućnosti. U vrlo kratkom vremenu zabio je dvoznamenkasti broj koševa. Ali tu nije stao, svaku priliku je koristio. Izdvaja se golemom energijom i trčanjem, bio je osuđen da uspije. No protiv najboljih u ABA ligi, Cedevite i Zvezde, nije igrao najbolje, a takve utakmice će ga sad čekati svakog tjedna - kaže Lutz i dodaje da ga ove sezone najugodnije iznenađuje način na koji Žižić dodaje kad ga udvoje. A primijetio je i novi fizički rast.

- Ovog ljeta to je bilo najvidljivije. Nije bio ni s jednom reprezentacijom, imao je vremena da se tome posveti, a to su mu vjerojatno savjetovali u Americi. Čini mi se da je dobio još minimalno deset kila, a sad njegove dugačke ruke još više dolaze do izražaja.

Neće se predomisliti

Žižić je jučer predstavljen navijačima Darušafake. Zakucao je te poručio: ‘Pozdrav, Istanbul. Ja sam Ante Toni Žižić, Darušafaka prvak’.

Žižić je sad Cibonina prošlost, baš poput Lutza i Golemca, ali i Ace Petrovića. Iako je dosad bezbroj puta u karijeri podnosio i povlačio ostavke, ovaj put je čvrst u svojoj odluci.

- Nemam se zašto predomisliti. Nekad daš ostavku da vidiš kakve su ti akcije, ali ovo nema veze s tim - rekao je Aco, kojega ovaj potez približava željenoj funkciji izbornika reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja