Sport

Komentari 2

Srna: Htio sam ostati u Italiji, a Rog će moći igrati bilo gdje...

Srna: Htio sam ostati u Italiji, a Rog će moći igrati bilo gdje...

Zaista vjerujem u njega, on može igrati u bilo kojoj jakoj ligi. Taktički je inteligentan, šteta je što u Napulju nije imao toliko prilika da se dokaže što sad radi u Cagliariju. Odlična budućnost je ispred njega, rekao je Srna

Legendarni hrvatski branič Darijo Srna nalazi se ovih dana u Ukrajini sa svojom obitelji gdje je pomoćni trener Šahtara iz Donjecka. 

- Ovdje ima oko dvije tisuće zaraženih i oko 40 preminulih, no nažalost očekuje se rast tih brojki. Ovdje sam s obitelji, trebamo biti strpljivi. Radimo od kuće, nismo se vidjeli tri tjedna i zasad se nitko nije zarazio - rekao je Srna za Cagliarinews24 pa se dotakao odgode Europskog prvenstva koje se trebalo igrati u lipnju:

- To je logična odluka, a za Hrvatsku se ništa ne mijenja. Godina pauze može pomoći mladima da još odrastu.

Prokomentirao je onda za talijanski portal svoju ulogu u Šahtaru:

- Na neki način sam drugi menadžer i timski koordinator. Pokušavam doprinijeti iskustvom, a sviđa mi se ova uloga.

Dotakao se i Hrvata u Cagliariju, Marka Roga, koji je tamo na posudbi:

- Zaista vjerujem u njega, on može igrati u bilo kojoj jakoj ligi. Taktički je inteligentan, šteta je što u Napulju nije imao toliko prilika da se dokaže što sad radi u Cagliariju. Odlična budućnost je ispred njega.

Prokomentirao je i Filipa Bradarića, koji je na posudbi iz Cagliarija u Celta Vigu:

- On je stopostotno kvalitetan igrač. Igra dobro u Celti i oni su zadovoljni s njime, malo mu je nezgodno bilo prošle godine u teškom prvenstvu poput talijanskog.

Srna je i htio ostati u Cagliariju, a misli da bi im dobro koristio:

- Da sam ostao poslužio bih. Kad postoje dobri igrači kao u Cagliariju koji znaju igrati dobar nogomet lakše je ostati na terenu. I Padoin i ja, usprkos godinama, bili bi velika pomoć. Žao mi je što se nisam oprostio s navijačima, ovo mi je bilo odlično iskustvo. Vratio bih se opet, ne žalim za ničim. Nismo postigli dogovor, a to mi se nije svidjelo, ja sam htio ostati. Onda je stigla ova ponuda iz Šahtara, prihvatio sam je bez da sam uopće postao svjestan da to znači da prestajem igrati nogomet.

 

 

 

Najčitaniji članci