Obavijesti

Sport

Komentari 9

Srna i Dudu nadomak prolaska, Crvena zvezda u dobroj poziciji

Srna i Dudu nadomak prolaska, Crvena zvezda u dobroj poziciji
1

Utakmica se već po običaju igrala u Lavovu, dok je sad već bivši hrvatski kapetan Srna odradio svih 90 minuta. Eduardo da Silva je pak igrao do 71. minute

VIDEO

Jučerašnji dan nam je donio devet utakmica kvalifikacija za najelitnije klupsko nogometno natjecanje. Motivi su ogromni, a kvalifikacije nude dva puta do natjecanja po skupinama: ligaški put i put prvaka. U onom prvom, nalazi se naš predstavnik Dinamo koji je odradio kvalitetan posao protiv imenjaka iz Gruzije.

Put prvaka:

  • Dinamo Zagreb - Dinamo Tbilisi 2-0 (Soudani 39', Ćorić 42')
  • Bate - Dundalk 1-0 (Gordejčuk 70')
  • Ludogorec - Crvena Zvezda 2-2 (Cafu 43', Keseru 76' / Katai 48', Kanga 66')
  • Partizani - Salzburg 0-1 (Soriano pen. 70')
  • Viktoria Plzen - Qarabag 0-0

Napeto u Razgradu, Lucho i Zvezda u Beogradu love playoff

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U ovom prvom nalazi se naš predstavnik, Dinamo Zagreb. Kao što je već dobro poznato, sjajnom partijom nadahnutog Ante Ćorića 'modri' u Tbilisi nose lijep kapital od dva gola prednosti i što je najvažnije, putuju u Gruziju bez primljenog gola.

Najnezisvjesniji dvoboj večeri igrao se u Bugarskoj. Ludogorec protiv Crvene zvezde u kojoj odlično igra bivši igrač Dinama, Lucho Ibanez. Srpski prvaci u Beograd donose vrlo dobar rezultat 2-2, a u Razgradu su imali i vodstvo 1-2 do 76. minute.

Na Marakani će se odlučiti putnik u playoff, a ukoliko Srbi prođu (uz Dinamo, što se i očekuje), moguć je susret hrvatskog i srpskog prvaka za ulazak u grupnu fazu Lige prvaka ukoliko se određene okolnosti poklope. Zvezda sigurno neće biti nositelj, dok bi 'modri' mogli postati ukoliko otpadnu tri bolje rangirane momčadi od njih.

Albanski Partizani uz veliku borbu na kraju su poraženi od favoriziranog Salzburga koji je slavio golom Jonathana Soriana iz penala u 70. minuti. Prošle je sezone Albanija imala predstavnika u playoffu, sjećamo se Skenderbeua kojeg je eliminirao naš prvak, zagrebački Dinamo.

U preostalim utakmicama ovog dijela kvalifikacija, bez golova je bilo u Plzenu između češke Viktorije i azerbajdžanskog Qarabaga. Bjeloruski je Bate teže od očekivanog slavio protiv irskog Dundalka. U Borisovu je završeno 1-0 pobjedom domaćih i to golom Gordejčuka u 70. minuti.

Ligaški put:

  • Sparta Prag - Steaua Bukurešt 1-1 (Šural 35' / Stanciu 75')
  • Rostov - Anderlecht 2-2 (Ezzatolahi 16', Poloz pen. 60' / Hanni 3', Tielemans 52')
  • Ajax - PAOK 1-1 (Dolberg 58' / Campos 27')
  • Šahtar - Young Boys 2-0 (Bernard 27', Seleznjov 75')

Šahtar odradio veliki posao u Lavovu, kao i Anderlecht kod Rostova

Put prvaka mogao bi postati zanimljiv i Hrvatima od sezone 2018/2019. jer bi tada i ovdje mogli imati predstavnika, bila bi to naravno drugoplasirana momčad HNL-a. No, ostavimo to za neku drugu priliku.

Jučer su ovdje odigrane četiri utakmice, a u najboljoj je poziciji čini se ukrajinski doprvak Šahtar. Klub našeg Darija Srne i Eduarda da Silve upisao je 2-0 pobjedu protiv švicarskog predstavnika Young Boysa. 

Utakmica se već po običaju igrala u Lavovu, dok je sad već bivši hrvatski kapetan Srna odradio svih 90 minuta. Eduardo je pak igrao do 71. minute, a njegova zamjena Ukrajinac Seleznjov zabio je za važnih 2-0 poslije samo četiri minute provedene na terenu. Ukrajinski doprvak tako putuje u Bern uz lijepu prednost.

Golijada je viđena u Rusiji između ruskog viceprvaka Rostova te belgijskog doprvaka Anderlechta. Gosti su poveli već u trećoj minuti golom Hannija, izjednačio je Ezzatolahi 13 minuta poslije. U 52. minuti ponovo vode Belgijci preko Tielemansa, da bi se Rusi spasili u 60. minuti golom Poloza iz penala.

Ovakav rezultat dakako ide 'na ruku' europski iskusnijoj momčadi poput Anderlechta, iako ne treba otpisati bivši klub našeg Stipe Pletikose koji je prošle sezone priredio veliko iznenađenje u Rusiji osvojivši drugo mjesto.

U Pragu pobjednika nije bilo između Sparte i Steaue, završeno je 1-1, kao i u preostaloj utakmici gdje je grčki PAOK umalo iznenadio Ajax u Amsterdamu. Vodili su do 58. minute, a onda je Nizozemce spasio Dolberg. Spomenimo kako su Grci preko Camposa prekrasnim golom došli u vodstvo. Isplati se majstoriju pogledati više puta...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka