Obavijesti

Sport

Komentari 62

Srna i Eduardo prošli, Pašalić i Subašić "out" uz Celtic i Basel

Srna i Eduardo prošli, Pašalić i Subašić "out" uz Celtic i Basel
1

Zahvaljujući prolasku protiv Monaca, Valencia je Primeri omogućila pet predstavnika u LP. Srna i Eduardo izbacili su Rapid, Malmö je šokirao Celtic, a Maccabi Basel...

VIDEO

Dinamo je bez većih šokova izborio fazu po skupinama Lige prvaka svladavši Skënderbeu u Maksimiru 4-1, dok je u drugim utakmicama doigravanja za najelitnije europsko klupsko nogometno natjecanje bilo puno zanimljivije i neizvjesnije.

Valencia je na gostovanju kod Monaca na stadionu Luja II. izgubila 2-1, no zahvaljujući pobjedi 3-1 iz prve utakmice slavi prolazak u skupine Lige prvaka. Zahvaljujući tome Primera će imati pet predstavnika u grupnoj fazi toga natjecanja, što se nikad u povijesti nije dogodilo.

Álvaro Negredo otškrinuo je Španjolcima vrata Lige prvaka vodećim golom za Valenciju već u četvrtoj minuti. "Kneževi" su okrenuli preko Andree Raggija u 17. te Uwe Echiejile u 75. minuti, no do trećeg gola i produžetaka domaćini nisu mogli. Mario Pašalić, koji je igrao do 52., te Danijel Subašić, koji je branio cijelu utakmicu za Monaco, nastupit će tako u Europskoj ligi.

Iznenađenjem večeri moglo bi se prozvati ispadanje švicarskog prvaka Basela od izraelskog Maccabija u Tel Avivu. Zahvaljujući većem broju golova u gostima (2-2) iz prve utakmice, Maccabi je uz 1-1 na domaćem terenu izborio prolazak. Luca Zuffi u 11. minuti pogodio je za vodstvo Basela, a samo 13 minuta poslije Eran Zahavi posatvio je konačan rezultat.

Nositelj uoči ždrijeba četvrtog pretkola pao je i u Švedskoj, gdje je Malmö nokautirao škotskog velikana Celtica pobjedom 2-0. Nakon minimalnog poraza u Glasgowu (3-2) Marcus Rosenberg (23.) te Felipe Carvalho (54. minuta) lansirali su švedskog prvaka u Ligu prvaka.

Ukrajinski Šahtar dosta se mučio s bečkim Rapidom kojega vodi hrvatski trener Zoran Barišić, ali na kraju je s ukupnih 3-2 i remijem 2-2 u Lavovu izbacio Austrijance. Marlos je zabio za vodstvo Šahtara u desetoj minuti, Bečani su okrenuli preko Schauba u 13. te Hofmanna u 22., ali Oleksandr Gladki na asistenciju Darija Srne u 27. minuti zabio je presudan gol za "rudare".

Sonnleiter je u samoj završnici dobio drugi žuti karton, pa je Rapid kraj utakmice dočekao s igračem manje. Srna je igrao svih 90 minuta, a Eduardo da Silva, već po običaju, dobio je šansu zadnjih sedam minuta zamijenivši strijelca Gladkog.

Liga prvaka, 4. pretkolo, uzvrati:

  • Dinamo (Hrvatska) - Skënderbeu (Albanija) 4-1 (1. utakmica 2-1)
  • Malmö (Švedska) - Celtic (Škotska) 2-0 (1. utakmica 2-3)
  • Maccabi Tel Aviv (Izrael) - Basel (Švicarska) 1-1 (1. utakmica 2-2)
  • Monaco (Francuska) - Valencia (Španjolska) 2-1 (1. utakmica 1-3)
  • Šahtar (Ukrajina) - Rapid Beč (Austrija) 2-2 (1. utakmica 1-0)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju