Obavijesti

Sport

Komentari 67

Srpski klubovi slave: Imat će dva predstavnika u Ligi prvaka

Srpski klubovi slave: Imat će dva predstavnika u Ligi prvaka

Srbija je preskočila Ukrajinu i zauzela 11. mjesto na Uefinoj listi nacionalnih koeficijenata. Prvak će izravno u grupnu fazu Lige prvaka, drugoplasiranog čekaju kvalifikacije za Ligu prvaka, jedan klub će u Europsku ligu, a dva idu u Konferencijsku ligu

VIDEO

Dinamo ove sezone brani hrvatsku čast u europskim natjecanjima i bori se za nacionalni koeficijent. Cilj je 15. mjesto koje donosi dva kluba u Ligi prvaka, no nakon poraza od Seville u prvoj utakmici šesnaestine finala Europske lige (3-1), to će biti nemoguća misija. Ne samo što moraju izbaciti Andalužane, 'modri' bi morali otići što dalje u Europskoj ligi obzirom da imamo samo jednog predstavnika.

Pokretanje videa...

Dinamo otputovao u Sevillu VIDEO

No, ono o čemu mi sanjamo, Srbima će se pretvoriti u javu. Crvena zvezda osvojila je prvo mjesto u grupi pa će se priključiti u osmini finala Europske lige, a Partizan je sinoć u šesnaestini finala Konferencijske lige pobijedio Spartu Prag (1-0) i vrlo vjerojatno osigurao Srbiji dva kluba u Ligi prvaka!

Srbija je prošlu godinu završila na 11. mjestu, a ovom pobjedom su još dodano pobjegli 12. Ukrajini i 13. Belgiji Uefinoj listi nacionalnih koeficijenata. Ta pozicija donosi ogromne benefite od sezone 2023/2024. Jedan klub, odnosno prvak, će izravno u grupnu fazu Lige prvaka, drugoplasiranog čekaju kvalifikacije za Ligu prvaka, trećeplasirani klub ili osvajač Kupa će direktno u play-off Europske lige te uz to ima zagarantirani nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige, a četvrtoplasirana i petoplasirana momčad će u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Kako je Ukrajina bez predstavnika u europskim natjecanjima, neće moći preskočiti Srbe, ali prijeti Belgija. No, za 11. mjesto bi Gent morao otići do kraja u Konferencijskoj ligi, a Partizan i Crvena Zvezda ispasti što ranije. 

Europa Conference League - Play Off First Leg - Sparta Prague v Partizan Belgrade

I nije to došlo preko noći. Crvena zvezda već godinama vuče srpski koeficijent, baš kao i Dinamo hrvatski, igrajući eliminacijske faze europskih natjecanja, a ove sezone priključio im se i Partizan. Redale su se pobjede, skupljali se bodovi pa su tako skočili do 11. mjesta. Jednog predstavnika već imaju u osmini finala Europske lige, a Partizan će osminu finala Konferencijske lige imati priliku osigurati sljedeći četvrtak kada će u Beogradu braniti pobjedu od 1-0 iz Praga.

Europa Conference League - Play Off First Leg - Sparta Prague v Partizan Belgrade

Dok srpski klupski nogomet živi svoje najljepše dane, mi smo pali na 19. poziciju i toliko željeno 15. mjesto je sve dalje.  Prošle sezone imali smo tu privilegiju da čak pola HNL-a igra Europu. Dva kluba bila su u Ligi prvaka te tri u Europskoj ligi. Nažalost, brzo smo ostali bez toga. Hajduk, Lokomotiva i Osijek ispali su u kvalifikacijama, Rijeka se probila u grupnu fazu Europske lige gdje je u jakoj konkurenciji zauzela posljednje mjesto, dok je Dinamo otišao sve do četvrtfinala. 

Sevilla: GNK Dinamo protiv FC Sevilla u play-offu UEFA Europa lige

Ista stvar je i ove sezone. Rijeka, Hajduk i Osijek izletjeli su u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a Dinamo je ostao jedini koji se bori za hrvatski koeficijent. I dok god je tako, teško ćemo do željenog cilja. 'Modri' vuku, ali ne mogu sami. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani