Obavijesti

Sport

Komentari 47

Srpski novinar o Modriću: Kažu da je mrtav, a on im zavrne j..a

Srpski novinar o Modriću: Kažu da je mrtav, a on im zavrne j..a

Može peglati, orati, slikati na terenu tko zna koliko još. Jer on je glavni mozak. Nogometni pjesnik. A takvih je danas malo, napisao je novinar srpskog Blica Veljko Ivanović

VIDEO

Fantastična predstava Luke Modrića (37) na Anfieldu u osmini finala Lige prvaka nije prošla nezapaženo ni u susjedstvu. Novinar Blica Veljko Ivanović posvetio mu je komentar "Pozdrav od umirovljenika: Volio bih da sam 'mrtav' kao Luka Modrić" koji prenosimo u cijelosti:

"Kažu da je kao baba. Ili kao djed. Da je reš pečen za mirovinu. Da je mrtav... Govore tako, vjerovali ili ne, o Luki Modriću. A onda im taj penzos, koga ni klinci ne mogu lasom da uhvate, zavrne j..a.

POGLEDAJTE VIDEO: Tajni jelovnici šampiona

Pokretanje videa...

Tajni jelovnici šampiona 01:14

Zaista bih volio da sam tako mrtav kao što je Luka Modrić. Da sam takva baba. Dođe čovjek koga laici tjeraju u penziju na kultni Anfield i na terenu ispriča priču o tome kako se kalio nogomet. Na primjer, kod petog gola Reala protiv Liverpoola (a, da, razbili su ih 5-2), ovaj 38-godišnjak (Modriću je još 37, op.a.) je poput japanskog vlaka proletio pokraj 19-godišnjeg Stefana Bajčetića, kojem može biti otac, otresao ga je s leđa kao dlaku i kreirao kontranapad iz koga su 'kraljevići' nokautirali Kloppovu družinu. Esencija nogometa!"

Bez obzira na to što su Vinicius i Benzema zabili po dva gola i svaka im čast na tome, središnja figura utakmice bio je Modrić. Ljudi moji, takva lakoća nogometnog postojanja u njegovim nogama je nepodnošljiva. I mlađima od njega, fizički snažnijima, bržima... Igrao je sa suparnikom. Ako poznata himna Liverpoola kaže "Nikad nećete hodati sami", Luka je, eto, sam hodao na Anfieldu. I zalijepio zastavu s natpisom "Pozdrav od umirovljenika".

Kako ga je lijepo bilo gledati kako dominira i polijeva one koji ga pljuju. Zamislite, samo dan prije utakmice osmine finala Lige prvaka izjavljuje sljedeće:

- Prije svake utakmice govore "Modrić mora u mirovinu", "Benzema je ovakav i onakav". Ponavljaju da smo mrtvi...

A onda - madridski masakr motornom pilom usred sjeverozapadne Engleske. Srbi bi rekli "Ima Boga, ima pravde". A ja bih dodao "za zabijanje ruke u struju". Uglavnom, trajat će ova rapsodija Luke Modrića, kako stvari stoje, koliko on bude htio. Može peglati, orati, slikati na terenu tko zna koliko još. Jer on je glavni mozak. Nogometni pjesnik. A takvih je danas malo. Ugrožena vrsta, nažalost.

Početna kapa za ovu malu posvetu Modriću bila je zadaća koju je dao Liverpoolu. No Lukin život je, naravno, puno više od toga. Kažemo bolji život jer on je doista nogometni svetac. Ako mislite da pretjerujemo, evo nekoliko Modrićevih 'skromnih' uspjeha u karijeri, samo da malo prodrmamo krunu njegove gluposti.

Luka je sa zagrebačkim Dinamom osvojio tri uzastopne titule. S Realom je tri puta bio prvak Španjolske, a pet puta je, držite se dobro, pet puta uzeo Ligu prvaka.

Ima tri Uefina superkupa i pet Fifinih Svjetskih klupskih prvenstava u biografiji. Šest je puta uvršten u idealnu postavu sezone Lige prvaka. U Uefin tim godine birali su ga triput. I još ima više od 30 nagrada ili trofeja za koje nećemo sad trošiti vaše oči.S

'Sipa magiju i maže pjenu na usta bijesnim psima'

No Modrića ipak moramo podsjetiti na vjerojatno tri najvažnija uspjeha u karijeri. Luka je bio dobitnik Zlatne lopte 2018. godine. Tada je Hrvatska igrala finale Svjetskog prvenstva protiv Francuske (2-4), a on je bio najbolji igrač prvenstva. A treće je još svježe - treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Tamo se veselio kao nikad prije.

Vjerojatno zato što je iznad sebe imao sjenu koja je sablasno govorila "ovo ti je zadnji veliki turnir". Bože moj, izgleda da će sjena prevariti.

Dragi naši čitatelji, ovo je bila kratka priča o Luki Modriću. Nogometnom Houdiniju, mađioničaru kojeg žele ugasiti zbog vješala, a još sipa magiju i maže pjenu na usta bijesnim psima. Čovjeku koji se popeo na planinu i odbija sići. Tihom nogometašu koji je kao dobro vino. Što stariji, to bolji. I jedva čekam vidjeti što će novo napraviti hrvatski Superdeka."

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...
SLAVLJE NA POMOLU

Sjajne vijesti iz Danske: Bivši dinamovac i hajdukovac vode 'modre' korak bliže snu...

Brondby je kolo prije kraja pobijedio Silkeborg 2-0 i tako pobjegao Kopenhagenu na plus četiri uz utakmicu više. Ako Kopenhagen ne osvoji naslov, samo još Real mora osvojiti Ligu prvaka i 'modri' idu u play-off LP
Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'