Obavijesti

Sport

Komentari 36

Stanić: Zaboravite onaj veliki Chelsea, moraju sve ispočetka

Stanić: Zaboravite onaj veliki Chelsea, moraju sve ispočetka
4

Pratim ih iz utakmice u utakmicu i sad je već jasno da momčad treba velike, a ne sitne promjene. Neki igrači odavno su odigrali svoje najbolje utakmice, kaže Stanić

VIDEO

Bojim se da ovaj Chelsea na ljeto mora promijeniti dosta igrača. Treba im svježa krv. Nije bio problem samo u Villas-Boasu, kaže Mario Stanić.

Dobro poznaje Roberta Di Mattea, koji nakon otkaza Villas-Boasu mora spašavati situaciju u Chelseaju. Stanić i Talijan zajedno su dvije godine igrali u Chelseaju.

- Nismo se čuli godinama, ali dobro se sjećam kakav je bio kao igrač. Bio je veliki profesionalac - počeo je Stanić o Di Matteu i nastavio:

- On je iznenada prekinuo karijeru u 32. godini. Imao je tešku ozljedu, morao je spašavati nogu.

Nekoliko je puta išao na operaciju, najvažnije mu je bilo da opet normalno hoda. Jedva je uspio spasiti stopalo, bilo je pitanje hoće li se uopće moći osloniti na njega. Mislim da bi on mogao barem malo pomoći klubu u teškoj situaciji.

Stanić ovih dana pozorno prati što se zbiva u njegovom bivšem klubu. 

- Otkaz Villas-Boasu me nije nimalo iznenadio. Netko je morao platiti za slabe rezultate. Zna se da na Stamford Bridgeu nemaju puno strpljenja s trenerima otkad je došao Abramovič - rekao je Mario i dodao:

- Portugalac je dobar trener, trebali bi biti strpljiviji. Znam da se sukobio s nekim starijim igračima u Londonu, ali je u Portu pokazao da zna. 

Stanić se boji da polako završava era velikog Chelseaja. Londonska momčad ne može se nositi s dvojcem iz Manchestera, a ove sezone gubi i od prosječnih momčadi.

- Već neko vrijeme nisu pravi, nije im pomogao ni veliki Ancelotti. Pratim ih iz utakmice u utakmicu i sad je već jasno da momčad treba velike, a ne sitne promjene. Neki igrači odavno su odigrali svoje najbolje utakmice, ali ne znam jesu li to u vodstvu kluba shvatili. Mislim da je ovo početak pada Chelseaja.  Ako ne uspije izboriti Ligu prvaka, to će biti prava katastrofa za njih - kaže Stanić.

Njegovi suigrači su sad postali treneri

Stanić je u Chelseaju igrao s nekoliko velikih igrača, Zolom, Poyetom, Wiseom... Svi su oni postali treneri, Zola je vodio West Ham, a Poyet je na klupi Brightona & Hove Albiona.

U devet godina je imao osam trenera

Roman Abramovič je najdulje “trpio” Josea Mourinha. On je donio najveće uspjehe Chelseaju. Na klupi “plavih” u Romanovoj su eri bili i Ancelotti, Guus Hiddink, Grant, Scolari...

Na Stamford stiže Didier Deschamps

Pep Guardiola, Mourinho, Benitez, to su sve kandidati za novog trenera Chelseaja. Ipak, Englezi pišu kako je sad prvi favorit Deschamps iz Marseillea. Didier je i igrao u Chelseaju.

Man. United četiri godine čekao trofej

Alex Ferguson stigao je na Old Trafford 1986., a United je osvojio FA kup 1990. godine. Na naslov prvaka “crveni vragovi” su s velikim Alexom na čelu čekali sedam godina.

Otići će Lampard, Drogba, Malouda...

Abramovič navodno sprema veliku čistku. Trebali bi otići Malouda, Drogba, Lampard, Mikel. Ruski tajkun želi dovesti Hazarda iz Lillea, Hamšika iz Napolija, Hulka iz Porta...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku