Sport

Komentari 61

Schumacher ima upalu pluća? Bild tvrdi: Stanje je kritično...

Schumacher ima upalu pluća? Bild tvrdi: Stanje je kritično...

Michael Schumacher (45) dobio je upalu pluća. U slučajevima pacijenata koji leže na intenzivnoj, zbog oslabljenog imuniteta, to može dovesti do otkazivanja organa

Loše vijesti dolaze iz bolnice u Grenobleu gdje leži legendarni Nijemac Michael Schumacher. Kako piše njemački Bild, Schumacher je zbog smanjenog imuniteta organizma dobio upalu pluća što bi u njegovu slučaju moglo biti kobno. 

Upala pluća je ozbiljno stanje jer tijelo dobiva manje kisika i slabi. Kod pacijenata na intenzivnoj njezi, imunitet je oslabljen što može uzrokovati otkazivanje organa i smrt - pojasnio je profesor Heinzpeter Moecke i dodao:

- Kod pacijenata u komi, jedan od mogućih uzroka upale pluća je sekret koji se stvara u grlu jer pacijent ne može kašljati. Zdravi ljudi kašljaju ili gutaju nekoliko puta u minuti, a da to i ne primijete te tako štite pluća - kaže liječnik iz klinike u Hamburgu.

Liječnici su počeli buditi Schumachera iz kome prije dva tjedna polako smanjujući dozu sedativa. Michael nije dobro reagirao na testove podražaja, tijelo mu se tek grčilo. Bild piše kako su mu liječnici dijagnosticirali upalu pluća još prošloga tjedna te da je Michael u kritičnom stanju...

Nije poznato hoće li zbog upale pluća liječnici prekinuti proces Schumacherovog buđenja iz umjetne kome u kojoj leži već 45 dana.

Schumacherova menadžerica: Obične špekulacije

Sabine Kehm, menadžerica Michaela Schumachera, komentirala je vijest koju je prenio njemački Bild, o upali pluća koju je Michael navodno dobio.

- Vijesti koje nisu službeno objavljene od strane liječnika u Grenobleu su špekulacije - kazala je Kehm.

Najčitaniji članci