Obavijesti

Sport

Komentari 2

Stanković dobio otkaz nakon 10 godina, novi izbornik Mavrović

Stanković dobio otkaz nakon 10 godina, novi izbornik Mavrović

Najveći uspjeh naše reprezentacije u povijesti je bilo polufinale Eura 2012. kad smo bili domaćini. Za novog izbornika imenovan je dosadašnji izbornik U-19 reprezentacije Marinko Mavrović, legenda Uspinjače

Izvršni odbor je donio odluku o razrješenju izbornika malonogometne reprezentacije, Mate Stankovića, zbog neodgovarajućih rezultata. Za novog izbornika imenovan je dosadašnji izbornik U-19 reprezentacije Marinko Mavrović.

Pokretanje videa ...

Hrvatska je nedavno igrala u doigravanju SP-a protiv Češke. Ispali smo na penale i bilo je za očekivati da Stanković ne nastavi svoj posao na klupi reprezentacije.

Stankoviću se na klupi zadržao čak deset godina. Najveći uspjeh naše reprezentacije u povijesti je bilo polufinale Europskog prvenstva 2012. godine kojemu smo bili domaćini.

-  U ove dvije utakmice realno je bilo da dobijemo obje s po tri gola razlike - mučimo se, stvaramo prilike, postižemo sjajne golove, a oni šutiraju s centra i lopta se odbije u naša vrata. Naš je pogodak visio u svakom napadu. Imali smo sve, i šesterac za pobjedu, ali sve se poklopilo da ne prođemo, jednostavno - neće i neće. Ne mogu vjerovati - rekao je Stanković u studenom nakon ispadanja od Čeha.

Marinko Mavrović je bivši hrvatski reprezentativac, koji je 1994. godine bio viceprvak Europe s Uspinjačom. Kao trener je bio pomoćnik Mladenu Perici u U-21, pa Mati Stankoviću u A selekciji. Onda je postao izbornik reprezentacije do 19 godina. S kojom je ostvario povijesni uspjeh, dohvatio srebro na Europskom prvenstvu u Latviji.

Sad će voditi naše najbolje futsal igrače. Nadamo se da će biti uspješan kao i s mlađim uzrastima.