Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Stavili su nas na jako loš teren, ali smo bez stresa dočekali kraj'

'Stavili su nas na jako loš teren, ali smo bez stresa dočekali kraj'

Iskreno, ovo mi je jedan od dražih golova. Specifičniji je, jako bitan i zbog njega smo pobijedili i došli do tri boda, rekao je nakon gola psrima i pobjede mini 'vatrenih' Lovro Majer

VIDEO

Svakako sam zadovoljan. Bilo je to teško gostovanje, kao što smo očekivali, oni su nastojali pokazati da ono što se dogodilo u Varaždinu (5-0 za Hrvatsku, nap. a.) nije bilo realno stanje stvari. Napravili su sve da nam pomrse račune, stavili nas na izrazito loš teren, što nam je otežalo igru i ono u čemu smo najbolji, kombinatoriku, kreaciju. U takvim uvjetima utakmica nije bila pretjerano lijepa. Bilo je bitno sačuvati disciplinu, ozbiljnost i čekati šansu. Nakon što smo zabili gol bili smo pametni i oprezni te stavili tri boda na konto i krenuli prema krajnjem cilju, a to je plasman na EP, rekao je nakon pobjede protiv Grčke 1-0 izbornik mlade reprezentacije Igor Bišćan.

Još dva koraka do Eura: Sjajni Majer zabio prsima i srušio Grke
Još dva koraka do Eura: Sjajni Majer zabio prsima i srušio Grke

Jako je dobro izgledala hrvatska U21 reprezentacija u Grčkoj gdje im domaćini nisu uspjeli zabiti gol, a imali su tek jednu dobru priliku. Slavili su mini 'vatreni' 1-0 i napravili korak prema Europskom prvenstvu.

- Naučili smo neke stvari nažalost iz vlastitih pogrešaka, koje smo skupo platili. Sad djelujemo puno pametnije i dečki su shvatili da je ovo specifično natjecanje u kojem nema puno utakmica i prilika za popravni ispit. Dojam je uvijek bitan, ali najvažnije je biti kompetitivan, maksimalno dobro se pripremiti na svaku utakmicu i to je to. Daleko od toga da smo završili posao, ali još smo uvijek živi - objasnio je izbornik, te se osvrnuo na strijelca Lovru Majera:

Zagreb: U 21 kvalifikacije za EP, Hrvatska - San Marino

- Lovri je potreban kontinuitet igara da dosegne dobar nivo natjecateljske forme, znanje mu nije upitno, to svi znaju. Polako hvata kontinuitet igara i ovo mu sigurno dosta znači za samopouzdanje. Ne samo on već i ostali dečki koji pokazuju visoki nivo motiviranosti i želje. I oni koji možda nemaju optimalnu minutažu u klubu na najbolji način koriste ove utakmice, te smo na neki način i dužni da ih vratimo u klubove u što boljem stanju.

A kako na Euro?

POGLEDAJTE VIDEO: Gvardiol nakon San Marina

Pokretanje videa...

Gvardiol, Čolina i Špikić uoči Grčke 07:30

- Situacija je jednostavna, dvije su utakmice do kraja i trebamo dvije pobjede za odlazak na Euro. Čeka nas teško gostovanje u Škotskoj, ali da nam je netko prije ove četiri utakmice ponudio ovakvu situaciju, prihvatili bismo to. Imamo dobru šansu, gradimo optimizam i vjerujem ako nas sreća i okolnosti posluže, ako se igrači ne ozljede u klubovima, da ćemo biti pravi i da se možemo plasirati na Euro.

Lovro Majer je, nakon odličnih partija u dresu Dinama, s odličnim izdanjima nastavio i u dresu reprezentacije.

- Sretan sam zbog pobjede i gola. Ovo nam je važna pobjeda s obzirom na situaciju na tablici. Cijela momčad je zadovoljna. Napravili smo ono po što smo došli, a to su sva tri boda. Iskreno, ovo mi je jedan od dražih golova. Specifičniji je, jako bitan i zbog njega smo pobijedili i došli do tri boda. Nema neke tajne u mojoj dobroj formi. Sav rad u zadnje dvije godine dolazi na naplatu. Uvijek sam znao koliko vrijedim i znao sam da će doći na svoje. Sretan sam što mogu pokazivati to na svakoj utakmici. Veselim se svakom novom susretu i vjerujem da će to biti još bolje - rekao je Lovro i osvrnuo se na kvalifikacije:

Zagreb: U 21 kvalifikacije za EP, Hrvatska - San Marino

- Od početka smo imali kvalitetu, ali trebalo nam je da se posložimo. Loše smo startali, nismo bili pravi. Neki igrači nisu igrali na pozicijama na kojima inače igraju. Svi igrači posjeduju veliku kvalitetu. Dobra smo ekipa i dobri smo prijatelji, zato smo se podignuli iz ove situacije koja baš nije bila bajna. Imamo još dvije utakmice. Ovisimo sami o sebi. Osim što smo pobijedili u jako bitnim utakmicama, imali smo malo i sreće obzirom na neke rezultate iz drugih grupa i naše grupe. To nam je išlo u korist. Ali imamo još dvije utakmice. Idemo po dvije pobjede i idemo se kvalificirati na Euro. Imamo kvalitetu i svi živimo za to.

Ako kojim slučajem ne osvojimo prvo mjesto, cilj je barem zasjesti na drugo mjesto i osvojiti što više bodova. Naime, osim prvoplasiranih reprezentacija, u grupnu fazu Eura plasirat će se i pet najboljih drugoplasiranih momčadi.

Raspored do kraja:

Škotska U21 - Hrvatska U21 12.11. 17:00
Hrvatska U21 - Litva U21 17.11 17:00
Grčka U21 - Češka U21 13.11 17:00
Litva U21 - San Marino U21 13.11 17:00
Grčka U21 - Škotska U21 17.11 17:00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani