Obavijesti

Sport

Komentari 7

Stepančić: Iduće godine smo domaćin i moramo uzeti zlato

Stepančić: Iduće godine smo domaćin i moramo uzeti zlato
1

Nama su uvijek teške utakmice u kojima igramo protiv momčadi koja je autsajder. Mi volimo velike utakmice, ali često imamo problema s 'malim' momčadima, iskren je bio desni vanjski Kauboja Luka Stepančić

VIDEO

Hrvatska večeras igra četvrtu utakmicu grupne faze Svjetskog rukometnog prvenstva protiv autsajdera Čilea. Kauboji nakon tri utakmice imaju tri pobjede i sve vodi k tome da će se protiv Njemačke boriti za prvo mjesto skupine C. Povodom "finala skupine" u petak, ali i večerašnje utakmice s Čileom, naš desni vanjski Luka Stepančić dao je intervju za službenu stranicu SP-a u Francuskoj.

Tri utakmice, tri pobjede. Može li Hrvatska biti zadovoljna startom na Svjetskom prvenstvu?

- Da, imamo šest bodova iako nismo dobro igrali prva poluvremena ni na jednoj utakmici. Ali mi smo nešto poput dizel motora, treba nam malo vremena da se zagrijemo i dostignemo punu brzinu. No, onda smo u naletu. Imamo samopouzdanja nakon prve tri utakmice.

Očekujete li "finale skupine" protiv Njemačke u petak?

- Sretni smo što smo ostvarili prvi cilj, a to je da imamo priliku boriti se za prvo mjesto. No, prvo moramo pobijediti Čile. Nama su uvijek teške utakmice u kojima igramo protiv momčadi koja je autsajder. Mi volimo velike utakmice, ali često imamo problema s 'malim' momčadima. Susret s Njemačkom je top utakmica i šanse su 50-50. Znamo da se Njemačka bori 60 minuta pa čak i onda kada je već riješila utakmicu.

Ako završite prvi u skupini C igrat ćete osminu finala u Parizu. Vrlo kraća ruta od odlaska u Montpellier.

- Nisam to gledao iz te perspektive, ali u pravu ste. Ja sam razmišljao o lakšim protivnicima u prvoj rundi nokaut faze i povratku u svoj grad (Pariz).

Od ljeta živite u Parizu i igrate za PSG. Koliko je velik i važan bio vaš korak iz Zagreba u PSG u razvoju vaše karijere?

- Uvijek je veliki korak kada vas dovede klub koji je među top 3 na svijetu. Bilo mi je bitno da me trener Noka Serdarušić želi i da računa na mene. To je bila, i još uvijek je, velika prilika za mene. U tom klubu je više od deset igrača svjetske klase od kojih mogu učiti. Stvarno sjajno.

Može se dogoditi da čak četiri utakmice igrate u Parizu.

- Da, to bi značilo da ćemo ući u polufinale. Bio bi to sjajan rezultat za našu mladu momčad i naš cilj. Petak će biti ključan dan za sve u bližoj budućnosti.

Kada bi morali birati, protiv kojeg suigrača bi voljeli igrati u finalu Svjetskog prvestva u Parizu? Nikole Karabatića, Mikkela Hansean ili Uwea Gensheimera?

- Ako dođemo toliko daleko stvarno mi je svejedno s kim ćemo igrati. Finale je finale. Ali prvo igramo s Čileom u srijedu, a nakon toga još dosta utakmica. Dug je put do finala, a ja sam navikao ići korak po korak.

Što bi dobar rezultat u Francuskoj značio za domaćina Eura 2018?

- Imamo plan za našu pomlađenu momčad. Nakon Eura u Poljskoj i Olimpijskih igara u Riju odredili smo koji su igrači dobri za nas. Svjetsko prvenstvo u Francuskoj je posljednji dio slagalice. Mi se želimo i moramo boriti za zlato iduće godine, svi očekuju od nas da pobijedimo na Euru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'