Obavijesti

Sport

Komentari 29

Sterlingu progledali kroz prste, a Dudua 'razapeli' nakon Celtica

Sterlingu progledali kroz prste, a Dudua 'razapeli' nakon Celtica

Englezi ne simuliraju. U Premier ligi engleski igrači čak i uz kontakt pokušavaju ostati na nogama i zabiti iz prilike, rekao je John Terry 2009. uoči utakmice potiv Hrvatske

Engleska nogometna reprezentacija pobijedila je u polufinalnoj utakmici protiv Danske 2-1 nakon što su nizozemski sudac Danny Makkelie i njegovi VAR pomoćnici dosudili kontroverzni penal. 

POGLEDAJTE VIDEO: Engleski navijači

Pokretanje videa ...

Sporna situacija dogodila se u prvom produžetku kada je Raheem Sterling s desne strane ušao u šesnaesterac Danske, bio je između Maehlea i Jensena nakon čega je teatralno pao. Iako kontakta s Jensenom praktički nije ni bilo, sudac je pokazao na penal. 

- Apsolutno je bio prekršaj. Ušao sam u kazneni prostor, on je ispružio nogu i bio je to čisti penal - rekao je napadač Manchester Cityja nakon što je Engleska zahvaljujući njegovoj simulaciji po prvi puta u povijesti završila u finalu Europskog prvenstva. 

Prisjetimo se uzvratne utakmice 4. pretkola Lige prvaka između Arsenala i Celtica 2009. godine u kojoj je tadašnji hrvatski reprezentativac Eduardo simulirao penal zbog čega ga je Uefa kaznila s dvije utakmice zabrane igranja.

Soccer - UEFA Champions League - Play Offs - Second Leg - Arsenal v Celtic - Emirates Stadium

Bivši engleski nogometaš John Terry tada je uoči međusobne utakmice između Engleske i Hrvatske na Wembleyju kritizirao Eduarda te je govorio da engleski igrači nikad ne padaju bez razloga. 

- To nije način na koji mi igramo. Mi smo vrlo iskrena nacija i liga u kojoj igramo jako je poštena. Simuliranje je nešto što engleski igrači ne prakticiraju. Ponekad smo mi preiskreni. U Premier ligi engleski igrači čak i uz kontakt pokušavaju ostati na nogama i zabiti iz prilike - rekao je tada Terry. 

Euro 2020 - Group D - England v Scotland

Iako su se brojni stručni komentatori složili da penala nije bilo, prozivke na račun Sterlingovog simuliranja nema. 

Ovako nešto slično već smo vidjeli u Ligi prvaka 2018. godine kada napadač Cityja u pobjedi protiv Šahtara 2018. godine (6-0) u Ligi prvaka odradio jedno od najgorih simuliranja u povijesti. 

Sterling se sjurio prema golu Šahtara, Matvienko ga je pratio, a onda se odjednom Sterling spotaknuo i pao na travnjak kao pokošen. Mađarski sudac Viktor Kassai dosudio je penal, a Sterlinga su zbog očajne glume nogometni stručnjaci nakon utakmice žestoko kritizirali. 

Čini se da ovoga puta nije tako, ali ono što je sigurno je da Englesku u finalu čekaju Talijani, a utakmica se igra u nedjelju od 21 sat. 

Euro 2020 - Semi Final - England v Denmark