Obavijesti

Sport

Komentari 10

Stigao i Kukoča: Bogdanović zabio 33 koša i postao Hrvat s najviše koševa u NBA ligi!

Stigao i  Kukoča: Bogdanović zabio 33 koša i postao Hrvat s najviše koševa u NBA ligi!

Bojan Bogdanović bio je najbolji hrvatski strijelac u regularnom dijelu NBA lige, no sad je postao najbolji i u regularnom i u doigravanju: Kukoč je zabio 10874, a Bogdanović 10879 koševa

VIDEO

Uoči utakmice sve je bilo jasno. Toni Kukoč zabio je 10874 koševa i da ga prestigne i bude najbolji hrvatski strijelac u NBA ligi Bojan Bogdanović trebao je 29 koševa. Njegov Detroit igrao je protiv Toronta i Bogdanović je minutu prije kraja bio na 28 koševa.

No onda je krenula poznata akcija Detroita, koja završava loptom na Babu. Skroz u kutu, odmah do klupe za rezervne igrače, Babo je primio loptu i zabio tricu! Bila je to trica kojom je prestigao legendarnog Kukoča i niti jedan hrvatski košarkaš nije u NBA ligi, ni u doigravanju ni u regularnoj sezoni zabio više od Bogdanovića. 

NBA: Detroit Pistons at Toronto Raptors

Do kraja utakmice Babo je još zabio dva slobodna bacanja, pa je stigao do 33 koša. Njegov Detroit je izgubio od Toronta 119-118.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Baš na Silvestrovo Bogdanović je protiv Minnesote zabio 28 koševa i prestigao Kukoča po broju koševa u regularnoj sezoni. Babo je tada stigao do 9811 koševa u 641 NBA utakmici, preskočivši Tonija Kukoča koji je u 846 odigranih utakmica ubacio 9810 poena. No Kukoč je u doigravanju zabio još 1064 pa je imao 10874 koševa. 

Toni Kukoč na Europskom prvenstvu u košarci, 1999.

Večeras, utakmicom protiv Detroita Bogdanović je zabio 33 koša i stigao do 10879 koševa, pet koševa više od Tonija Kukoča. 

Bojan Bogdanović u NBA ligu stigao je 2014. i igrao je za Brooklyn, Washington, Indianu, Utah i Detroti. Toni Kukoč u NBA ligi igrao je od 1993. do 2006. i za to vrijeme nosio je dresove Chicaga, Philadelphije, Atlante i Mulwaukeeja. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener