Obavijesti

Sport

Komentari 91

Stigle presude: Križarić i ostali do daljnjega sele u Drugu ligu!

Stigle presude: Križarić i ostali  do daljnjega sele u Drugu ligu!
4

Sastala se Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a. Raspravljali su o brojnim sudačkim greškama ove sezone. Poslali su grješnike na hlađenje u 2. ligu

VIDEO

Prekršaj izvan 16 metara koji je sudac Igor Križarić dosudio kao penal za Rijeku u utakmici protiv Hajduka u prošlom kolu podigao je pravu "buru". 

No nije to bila jedina pogreška u dosadašnjem dijelu prvenstva. Griješili su i ostali suci i to poprilično ozbiljno i time naštetili klubovima. 

Zbog toga se i sastala Komisija nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a i odlučila "grješnike" poslati u Drugu ligu! 

Iako u svom priopćenju Komisija nije navela o kojim se sucima radi, iz navedenih utakmica prilično je jasno da će Igor Križarić, Domagoj Ljubičić te Mario Strahonja sigurno u Drugu ligu. 

A tamo bi im se mogli pridružiti i Dražen Pejić, Hrvoje Barišić te Josip Havaić.

Priopćenje Komisije sudaca:

1. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a u potpunosti je svjesna činjenice da su učinjene sudačke greške na pojedinim nogometnim utakmicama kao i da je izostala dosljednost u primjeni PNI (pravila nogometne igre nap.a.) od strane nogometnih sudaca.

2. Temeljem utvrđenih propusta nogometnih sudaca na prvenstvenim utakmicama Prve HNL- e isti su nanijeli štetu sudačkoj organizaciji i pridonijeli osjećaj nepovjerenja u tako važnom segmentu nogometne igre. 

3. Uočeni i naglašeni propusti nogometnih sudaca utvrđeni su na sljedećim prvenstvenim utakmicama: 

Prva HNL, 5. kolo: Zagreb - Slaven Belupo, Lokomotiva - Hajduk, Osijek - Rijeka; 7. kolo: Rijeka - Hajduk 

Druga HNL, 3. kolo: Lučko - Solin 

4.Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a sukladno UEFA-inoj Sudačkoj konvenciji i PRAVILNIKU o određivanju nogometnih sudaca i Kontrolora suđenja a temeljem članka 12. napred navedenog Pravilnika izriče sankcije sa primjenom do daljnjega nogometnim sucima spornih utakmica glede slabije primjene PNI i nezadovoljavajuće forme. Isti će biti određivani na prvenstvene nogometne utakmice neposredno na niži stupanj natjecanja pod ingerencijom Hrvatskog nogometnog saveza.

5. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a odlučiti će o njihovom povratku na suđenje prvenstvenih utakmica Prve HNL-e odnosno Druge HNL-e nakon spoznaje kada isti dostignu zadovoljavajuću formu. 

6. Komisija nogometnih sudaca IO HNS-a zauzela je stav da će stručno analizirati svaki individualni propust nogometnih sudaca te o istima donositi odluke na sjednicama a ne putem medija. Ne prihvaćamo izražene tendencije i namjere o oštećenju bilo kojeg nogometnog kluba jer to su samo individualni propusti nogometnih sudaca tijekom utakmice. Greške su moguće i sastavni su dio nogometne igre u kojoj sudjeluju igrači, treneri i nogometni suci te je potrebno kroz tu prizmu sagledavati i nastojati da se iste svedu na najmanju mjeru. 

7. Sudačka komisija HNS-a odlučno i čvrsto stoji kod svog stava te je u stanju pravovremeno donijeti Odluke za dobrobit nogometa i suđenja i vratiti vjeru sudačke organizacije Hrvatskog nogometnog saveza. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...
Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega