Obavijesti

Sport

Komentari 20

Srbija je pritajeni favorit SP-a, slična je Hrvatskoj iz '90-ih!

Srbija je pritajeni favorit SP-a, slična je Hrvatskoj iz '90-ih!

- Hrvatska je u odličnoj formi. Ligu nacija smo završili spektakularno, dobili smo Francusku i Dansku u gostima. Rekonstrukcija momčadi nakon 2018. je uspješno provedena, rekao je legendarni 'vatreni'

VIDEO

Samo jedan dan ostao je do početka Svjetskog prvenstva u Kataru, a do tada se treneri, bivši igrači i nogometni stručnjaci zabavljaju analizama, prognozama tko će osvojiti Mundijal, a tko će biti najveće iznenađenje.

Pokretanje videa...

Vatreni igrali nogomet s lokalnom djecom u Kataru 01:11

Iz istog razloga britanski The Telegraph kontaktirao je Igora Štimca, legendarnog 'vatrenog', a danas izbornika Indije. Tko je najveći favorit za osvajanje Zlatne božice?

- Očekivanja su uvijek velika od Brazila. Francuska nije u formi, ali je standardno jaka. Njemačka je uz moć kolektiva uvijek tu. Ipak, po meni je Argentina ekipa na koju treba baciti oko. Izgledaju vrlo dobro. Prvi put nakon 2014. igraju dobar nogomet. Ne susreću se često s Europljanima pa je tu i doza nepredvidivosti. Belgija je dobra i ovo je zadnja šansa njenoj velikoj generaciji, ali ponovit ću da Argentina ima jako dobre šanse za otići do kraja - rekao je Štimac.

Francuska: 20 godina od najve?eg uspjeha hrvatskog nogometa

Hrvatska je na prošlom Svjetskom prvenstvu bila najveće iznenađenje. Uoči turnira baš nitko nas nije vidio u četvrtfinalu, a kamoli u finalu. No, ovaj put se puno očekuje od 'vatrenih', predvodi ih neuništivi Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović... Kakva su očekivanja u Kataru?

- Hrvatska je u odličnoj formi. Ligu nacija smo završili spektakularno, dobili smo Francusku i Dansku u gostima. Rekonstrukcija momčadi nakon 2018. je uspješno provedena. Neka starija lica su otišla, a novi dečki su uvedeni u sustav. Tranzicija je bila vrhunska. Ekipa je nova i ima dobar spoj mladosti i iskustva, tu je pet-šest vrlo dobrih mladih igrača.Sad sve ovisi o tome kako ćemo se nositi s pritiskom očekivanja, kako će se prilagoditi. Hrvatska je uvijek bila ekipa koja ima problema u grupnoj fazi. Očekuje se da ćemo proći skupinu uz Belgiju, a ako prođemo grupu, onda ćemo biti ekipa protiv koje je najteže igrati. Nitko neće htjeti igrati protiv Hrvatske - rekao je Štimac.

Zagreb: Vatreni na humanitarnoj večeri Vatreno srce u call centru primali pozive građana

I za kraj iznenadio mnoge. Favorit iz sjene za njega je jedna reprezentacija iz susjedstva. 

- Srbija. Imaju vrlo jaku ekipu. Iako su u teškoj grupi s Brazilom, Kamerunom i Švicarskom, Srbija ima dovoljno municije da eksplodira. Njihova momčad podsjeća me na vrijeme moje generacije u Hrvatskoj. Napokon su pronašli pravog izbornika u Draganu Stojkoviću. Briljirali su u kvalifikacijama pobijedivši Portugal. Vrlo su slični Hrvatskoj iz 90-ih, na teren donose snagu, fizikalije. Ali vidjet ćemo, ovo je za njih novo iskustvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja