Obavijesti

Sport

Komentari 144

Štimac umjesto Bilića: Dobar nasljednik ili totalni promašaj?

Štimac umjesto Bilića: Dobar nasljednik ili totalni promašaj?
7

Nakon šest godina hrvatska nogometna reprezentacija mijenja izbornika. Poslije ere Slavena Bilića na klupu dolazi Igor Štimac. Hoće li on biti dobar nasljednik ili ne?

VIDEO

Slaven Bilić (43) odradio je svoju posljednju utakmicu na klupi reprezentacije. Porazom od Španjolske oprostio se od 'kockastih' i najavio da se vjerojatno više nikada neće vratiti na isti posao. Bilić je na klupi repke debitirao pobjedom protiv Italije u Livornu, odradio je tri kvalifikacijska ciklusa, reprezentaciju vodio šest godina i u 66 utakmica pobijedio 42 puta, 15 puta remizirao te samo devet puta izgubio. U tom vremenu Hrvatsku je odveo na dva velika natjecanja (EP 2008. i 2012.), a jedno je propustio (SP 2010).

Tijekom svog mandata se može pohvaliti velikim pobjedama protiv Engleske na Maksimiru i Wembleyu, Italije, Njemačke, Turske, ali i neočekivanim porazima od Gruzije i Grčke, teškim ispadanjem od Turske i gol-razlikom 2-9 u dvije utakmice s Englezima. Reprezentaciju je suvereno držao u Fifinih Top 10, sebe pretvorio u traženog stručnjaka diljem Europe, a reprezentativce promovirao u najveće europske klubove. 

Slaven je bivši, a na klupu dolazi njegov bivši obrambeni partner iz najslavnijih dana 'vatrenih', Igor Štimac (44). Privatno je potpuna suprotnost Slavenu. Žestok, odriješit, uvijek u nekom konfliktu, borac, govori uvijek što misli... Trenerski rad prije sjedanja na klupu reprezentacije i nije neka preporuka. No slično je bilo i 2006. kada je na klupu repke sjedao Bilić.

Štimac kao izbornik je praktički gotova stvar, a i sam Igor već je najavio prve korake nakon preuzimanja kormila. Obećao je plasman na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu, najavio da će igrati i s pet napadača ako će trebati. Bit će zanimljivo vidjeti kakav će odnos uspostaviti s igračima, navijačima, novim predsjednikom HNS-a, medijima... I naravno, može li nastaviti putem kojim je Hrvatsku vodio Slaven Bilić.

Hoće li Igor Štimac biti dobar Bilićev nasljednik ili potpuni promašaj?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 144
VIDEO

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'
U SUDAČKOJ NADOKNADI

Čudesan preokret Reala protiv Bayerna za finale Lige prvaka! Modrić ušao i spasio 'kraljeve'

Čudesne scene u Madridu. Bayern je do 88. imao finale Lige prvaka na Wembleyju, Tuchel je izvadio napadače Kanea, Musialu, Sanea... A džoker s klupe Joselu zabio je dva gola i preokrenuo utakmicu

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...
Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto
'MODRI' IMAJU INTERES

Modrić i Real igraju u finalu Lige prvaka i za Dinamo. Evo zašto

Rezultat Borussije Dortmund u finalu Lige prvaka utjecat će i na status hrvatskih klubova u kvalifikacijama za europska natjecanja. Modri će navijati protiv njemačkog kluba, a Rijeka za njega