Obavijesti

Sport

Komentari 151

Štimac: Više neće biti imena bitna, igrat će oni najspremniji

Štimac: Više neće biti imena bitna, igrat će oni najspremniji
1

Ovo je onaj poraz koji ne boli, onaj bolan je protiv Škotske. Došli smo u turobnoj atmosferi, a Portugalci puni optimizma. Pružili smo dobru utakmicu, kaže izbornik

VIDEO

Iako je u samo tri dana pretrpio dva poraza izbornik Igor Štimac, nakon prijateljske utakmice protiv Portugala u Ženevi, nije bio previše razočaran ishodom od 0-1.

- Ovo je onaj poraz koji ne boli, onaj bolan je protiv Škotske. Tamo nije bilo žara, kojim treba zračiti. Ovo će danas biti primjer, jer bilo je puno kritika, ali ne bole one, već ono u nama samima. Dignut ćemo se i narast ćemo iz ovoga. Pomlađivat ćemo momčad - rekao je Štimac za HRT i komentirao koji je smisao odigravanja večerašnje utakmice:

- Eh, što bi bilo kad bi bilo. Željeli smo najbolje, a ako želimo napredovati moramo se suočiti s najboljim i najgorim stvarima. Došli smo u turobnoj atmosferi, a Portugalci puni optimizma. Pružili smo dobru utakmicu, koja se rijetko vidi u prijateljskim susretima. Oni imaju više iskustva, mi smo bili bez četiri, pet stožernih igrača. Alternative su zablistale, sa svima sam zadovoljan, iako su poraženi, dobili su čestitke.

Štimac je dosta ispremiješao momčad, a od prve minute priliku je dao debitantu Hrvoju Miliću te Ivi Iličeviću.

- Iličević i Milić su motorični igrači i dobro barataju loptom. Ali zbog takvih igrača bili smo hendikepirani u skoku. Moramo biti strpljivi i prihvatiti da se ovaj sport sastoji od pobjeda i poraza.

Iako slijedi reprezentativna pauza do utakmice u Beogradu Štimca i njegov stožer čeka puno posla u poboljšanju igre i atmosfere.

- Iako od utakmice do utakmice prođe puno vremena, naš posao se nastavlja već ujutro. Počinjemo već pratiti Srbiju i spremati se za velike okršaje. Ići ćemo po puni plijen, a ubuduće će u boj ići samo najspremniji. Neće više biti imena bitna, nema više eksperimentiranja.

Vida: Ostao je još onaj gorak okus protiv Škotske

Poput izbornika ni Domagoj Vida nije previše očajavao zbog večerašnjeg poraza, već zbog onoga u petak.

- Izgubili smo opet makar je bila prijateljska utakmica. Odigrali smo najlošiju utakmicu neki dan, sad smo se koliko toliko pribrali i nismo loše odigrali. Bilo je teže nakon poraza od Škotske, odigrali smo dobru utakmicu, ali ostaje taj gorak okus - rekao je Vida i dodao:

- To su sve vrhunski igrači, Portugal je jedna od najboljih europskih reprezentacija. Imali su dosta prilika, ali i mi isto. Imali smo nesreću pa smo primili gol.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući