Obavijesti

Sport

Komentari 348

Štimac zaprijetio: Tko ne bude trčao, leti iz ove reprezentacije

Štimac zaprijetio: Tko ne bude trčao, leti iz ove reprezentacije
3

Nogomet se igra i bez lopte. Ako treba, uvest ćemo mlađe koji mogu odgovoriti na trkačkom planu. Ostali će vrlo brzo ispasti iz reprezentacije, rekao je Igor Štimac

VIDEO

Sve čestitke treneru i momčadi Švicarske koji su bili sve ono što smo mi htjeli biti. Što reći nakon poraza? I to ovakvog. Dobro smo prošli, počeo je Igor Štimac 45-minutno izlaganje nakon 4-2 poraza od Švicarske u svom debiju na klupi.

- Neću tražiti opravdanja u porazu, jednostavno nismo poštovali zahtjeve igre koji su trebali biti drugačiji nego do sada. Izostanak htijenja i trke, koja je bila nužna protiv ovakvog protivnika, doveo nas je u situaciju da ne izgledamo dobro i da igramo samo dok smo imali loptu u nogama - rekao je Igor i nastavio:

Jedino pozitivno iz ove utakmice je ono što sam već znao, da je Eduardu mjesto na terenu, Igor Štimac

- Poraz neće poremetiti moje uvjerenje da u svlačionici imamo dovoljno kvalitete da iz ovoga izvučemo pouke i odužimo se publici u utakmicama koje slijede, niti će negativnosti koje su došle s tribina biti prepreka da ponovno igramo u Splitu.

- Jako puno sam razmišljao o protivniku koji je bio izuzetno jak, no u tradiciji prijateljskih utakmica naše reprezentacije je da smo gotovo uvijek popili porciju i to isto govori nešto. No nećemo bježati.

- U ime stožera i svlačionice isprika svim hrvatskim navijačima za poraz. Porazi su sastavni dio sporta, ali kad se dogode na ovaj način onda tu nema kolebanja. Imamo velike igrače, puno talenta u svlačionici, ali nogomet se igra i bez lopte. Oni koji to ne budu mogli pratiti vrlo će brzo ispasti iz svlačionice - rekao je hrvatski izbornik i dodao:

Igrači su tužni, ali vidim im u pogledima da će izvući pouke. Isprika svim navijačima, hrvatski izbornik nakon utakmice

- Jedino pozitivno što sam zaključio iz ove utakmice je ono što sam znao i ranije, da je Eduardu mjesto na terenu.

- Ništa mi nije došlo u životu lako, uvijek sam išao krvavim putem i ovo neće ubiti moj optimizam, neću dozvoliti da igrači sagnu glave. Naprijed idemo složniji, a ako bude trebalo, uvest ćemo mlađe koji mogu odgovoriti na trkačkom planu.

- Igrači su tužni, ali vidim u pogledima da će izvući pouke. Željeli su zbog rođendana, zbog svega u HNS-u najbolje, no nije išlo. Idemo dalje, bit ćemo puno odgovorniji, oni koji to ne mogu platiti, koji misle da je okupljanje praznik, neće više biti s nama.

- Ne mislim da bi bilo drugačije da je ovo bila kvalifikacijska utakmica. S igračima smo razgovarali i znali su da će odigrati po 45 minuta, trebali su dati više u tih 45 minuta i to je razlog više za naše nezadovoljstvo. Ako ćeš igrati 45 minuta, onda to mora "dimiti".

- Znali smo da je na svetkovinu teško očekivati popunjeniji stadion. Zvižduci su zasluženi, još jednom se mogu samo ispričati na onome što je izostalo i reći da ćemo se vratiti u Split i ispraviti to.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 348
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače