Obavijesti

Sport

Komentari 18

Štimčev debakl s Indijcima: Primili šest golova od UAE-a!

Štimčev debakl s Indijcima: Primili šest golova od UAE-a!

Ujedinjeni Arapski Emirati su pobijedili Indiju 6-0, a momčad Igora Štimca je na cijeloj utakmici imala tek jedan jedini udarac na gol. Ovo mu je šesti poraz na klupi Indije

VIDEO

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac (53) je u svibnju 2019. godine imenovan novim izbornikom Indije. Došao je kao netko tko bi trebao preporoditi reprezentaciju u zemlji u kojoj živi milijardu ljudi, a kriket je poznatiji od nogometa. 

No pred legendarnim hrvatskim nogometašem je užasno težak zadatak. Indija drži tek četvrto mjesto s tri boda u kvalifikacijama za SP drugog stupnja i praktički je izgubila sve šanse za prolazak dalje, a posljednju utakmicu u kvalifikacijama odigrala je još u studenom 2019. godine. Prije nekoliko dana remizirali su s s Omanom u prijateljskoj utakmici (1-1), a ovaj put je njegova reprezentacija u ponedjeljak igrala protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali nije se baš proslavila.

UAE su slavili s 6-0, a momčad hrvatskog trenera je imala tek jedan jedini udarac na suparnički gol, u odnosu na 19 koliko je imao protivnik. Tri gola je zabio Ali Mabkhout, a po jedan Ibrahim, Lima i Tagliabue.

Hrvat je promijenio čak osam igrača u odnosu na prethodnu utakmicu, ali njegova momčad je imala previše pogrešaka u obrani, a u napadu nije baš ništa napravila. Inače, ovo je najteži poraz Indije nakon 2010. godine kada je izgubila 9-1 od Kuvajta. 

Da, prijateljska utakmica je, ali Štimčevi izabranici ne briljiraju od početka njegova mandata. Igor Štimac kao izbornik Indije ima tek jednu pobjedu, onu protiv Tajlanda (1-0) iz lipnja 2019. godine što mu je bila druga utakmica na klupi reprezentacije, a ukupno je izgubio čak šest puta te pet puta remizirao. 

Gubio je od 'liliputanaca' kao što su Sjeverna Koreja, Tadžikistan, a Afganistanu i Bangladešu je uzeo tek bod. Najveći uspjeh mu je bio remi protiv Katara (0-0).

- Slaba igra Indije protiv Afganistana, a sjećam se da smo ih nekad razbijali igrajući dugim loptama. Indijska reprezentacija je osuđena na neuspjeh sve dok je na čelu nesposobni Štimac - glasili su komentari ljutitih navijača koji su prvotno jako puno očekivali od Štimca. 

Savez je bio očaran njegovim znanjem o indijskom nogometu po dolasku te su ga izabrali ispred Španjolca Alberta Roce, no hrvatski trener se baš nije dokazao.

Njegova reprezentacija je prije nekoliko dana, u prvoj utakmici nakon studenog 2019. godine, remizirala s Omanom 1-1, a ovaj posljednji poraz unio je teški potres u indijsku reprezentaciju.

Čelnici Saveza imaju sve manje strpljenja, a sljedeći susret je 3. lipnja kada Indiji dolazi Katar u 6. kolu kvalifikacija za SP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica