Štimčev debakl s Indijcima: Primili šest golova od UAE-a! | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 18

Štimčev debakl s Indijcima: Primili šest golova od UAE-a!

Štimčev debakl s Indijcima: Primili šest golova od UAE-a!

Ujedinjeni Arapski Emirati su pobijedili Indiju 6-0, a momčad Igora Štimca je na cijeloj utakmici imala tek jedan jedini udarac na gol. Ovo mu je šesti poraz na klupi Indije

VIDEO

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac (53) je u svibnju 2019. godine imenovan novim izbornikom Indije. Došao je kao netko tko bi trebao preporoditi reprezentaciju u zemlji u kojoj živi milijardu ljudi, a kriket je poznatiji od nogometa. 

No pred legendarnim hrvatskim nogometašem je užasno težak zadatak. Indija drži tek četvrto mjesto s tri boda u kvalifikacijama za SP drugog stupnja i praktički je izgubila sve šanse za prolazak dalje, a posljednju utakmicu u kvalifikacijama odigrala je još u studenom 2019. godine. Prije nekoliko dana remizirali su s s Omanom u prijateljskoj utakmici (1-1), a ovaj put je njegova reprezentacija u ponedjeljak igrala protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali nije se baš proslavila.

UAE su slavili s 6-0, a momčad hrvatskog trenera je imala tek jedan jedini udarac na suparnički gol, u odnosu na 19 koliko je imao protivnik. Tri gola je zabio Ali Mabkhout, a po jedan Ibrahim, Lima i Tagliabue.

Hrvat je promijenio čak osam igrača u odnosu na prethodnu utakmicu, ali njegova momčad je imala previše pogrešaka u obrani, a u napadu nije baš ništa napravila. Inače, ovo je najteži poraz Indije nakon 2010. godine kada je izgubila 9-1 od Kuvajta. 

Da, prijateljska utakmica je, ali Štimčevi izabranici ne briljiraju od početka njegova mandata. Igor Štimac kao izbornik Indije ima tek jednu pobjedu, onu protiv Tajlanda (1-0) iz lipnja 2019. godine što mu je bila druga utakmica na klupi reprezentacije, a ukupno je izgubio čak šest puta te pet puta remizirao. 

Gubio je od 'liliputanaca' kao što su Sjeverna Koreja, Tadžikistan, a Afganistanu i Bangladešu je uzeo tek bod. Najveći uspjeh mu je bio remi protiv Katara (0-0).

- Slaba igra Indije protiv Afganistana, a sjećam se da smo ih nekad razbijali igrajući dugim loptama. Indijska reprezentacija je osuđena na neuspjeh sve dok je na čelu nesposobni Štimac - glasili su komentari ljutitih navijača koji su prvotno jako puno očekivali od Štimca. 

Savez je bio očaran njegovim znanjem o indijskom nogometu po dolasku te su ga izabrali ispred Španjolca Alberta Roce, no hrvatski trener se baš nije dokazao.

Njegova reprezentacija je prije nekoliko dana, u prvoj utakmici nakon studenog 2019. godine, remizirala s Omanom 1-1, a ovaj posljednji poraz unio je teški potres u indijsku reprezentaciju.

Čelnici Saveza imaju sve manje strpljenja, a sljedeći susret je 3. lipnja kada Indiji dolazi Katar u 6. kolu kvalifikacija za SP.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 18

VIDEO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...
LJETNI MERCATO

UŽIVO Transferi: Dinamo krenuo po Španjolca i Pašalića, bivši bek 'bijelih' odlazi u Goricu...

Prijelazni rok u HNL-u počeo je 26. lipnja i traje do 5. rujna. Polako se zahuktava i u ostalim ligama. Na jednom mjestu donosimo sve glasine i potvrđene transfere domaće i stranih liga

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet
SVEČANA CEREMONIJA

Otvorene su Olimpijske igre u Parizu! Spektakularno paljenje plamena iznenadilo cijeli svijet

U spektakularnom otvaranju Olimpijskih igara u Parizu, nakon četiri sata duge ceremonije olimpijski plamen upalili su atletičarka Marie-José Pérec i legendarni džudaš Teddy Riner