Obavijesti

Sport

Komentari 107

Stizanje zaostatka nije novost za Real: Padali su Inter, Celtic

Stizanje zaostatka nije novost za Real: Padali su Inter, Celtic
1

Iako se zaostatak od velikih 4-1 čini nedostižnim za Real, madridski klub nekoliko je puta stizao slične 'minuse'. Padali su tako u Madridu Inter, Celtic, Borussia M.

VIDEO

U uzvratu pred našim navijačima sigurno imamo priliku da sve ispravimo, izjava je gotovo svih igrača madridskog Reala nakon teškog poraza u Dortmundu. Real je teško stradao i iako se čini da je velikih 4-1 nedostižno, pogled u prošlost otkriva da je Real znao stizati slične zaostatke.

Realovi su navijači naviknuti da je vjerovanje u čudesne preokrete itekako isplativo pa su tako kroz 111 godina bogatu povijest na Santiago Bernabeuu su padali Inter, Derby County, Borussia Mönchengladbach, Celtic... 

- Znate, 90 minuta na Santiago Bernabeu jako je puno za sve gostujuće momčadi - rekao je Realov Juanito prije uzvrata protiv Intera 1985. godine. Talijani su u Madrid došli s prednošću 2-0, no na Santiago Bernabeuu su izgubili 5-1 i ispali iz Europe.

No nije Inter jedini koji je stradao u Madridu nakon velike zalihe iz prve utakmice. Derby County je primjerice u prvoj utakmici osmine finala Europskog kupa 1975/76. pobijedio 4-1. No u Madridu su stradali izgubivši 5-1 i Real je prošao dalje. Slično je prošla i Borussia Mönchengladbach koja je u Kupu Uefa 1985/86. pobijedila Real 5-1. Pogađate, u uzvratu je madridska momčad pobijedila 4-0. Sezonu prije Anderlecht je u Madrid doputovao s 3-0, a u Belgiju se vratio s punom mrežom. Real je slavio 6-1.

I ako je suditi po rezultatima iz povijesti slavnog Reala, madridski se navijači itekako imaju pravo nadati da će 30. travnja Santiago Bernabeuu slaviti još jedan finale Lige prvaka.

Veliki 'comebackovi' Reala u Europi

  • Kup prvaka 1975./76: Derby County - Real 4-1, 1-5
  • Kup prvaka 1984./85. Inter Milan - Real 2-0, 1-5
  • Kup prvaka 1984./85. Anderlecht - Real 3-0, 1-6
  • Kup Uefa 1985./86. Borussia Mönchengladbach - Real 5-1, 0-4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti