Obavijesti

Sport

Komentari 128

Ohandza igra za minimalac i čeka novi ugovor s Hajdukom

Ohandza igra za minimalac i čeka novi ugovor s Hajdukom
4

Čovjek koji zabije gol u baš svakoj utakmici u Hajduku igra za minimalac. Pripremaju mu novi ugovor, a uskoro u Split iz Pariza dolaze supruga Miriam i sinčić Ryan

VIDEO

Da se Ohandza danas kandidira za gradonačelnika Splita, dobio bi 70% glasova. Ljudi moji, poslušajte me, s njim treba što prije potpisati doživotni ugovor, pa neka igra samo derbije i europske utakmice, komentirao je jedan od starijih navijača Hajduka igru svog novog ljubimca Francka Ohandze, koji je u četiri ulaska s klupe zabio četiri gola.

Dovoljno da pola grada poludi za njim, te da se društvenim mrežama zakotrljaju brojne fotomontaže. Ako pitate bilo kojeg zaposlenika Hajduka o Francku Ohandzi, svi će vam ponuditi isti odgovor: 

- Uvijek je nasmijan i pozitivan, pun optimizma, vrlo ugodan i pristojan momak. Zaslužuje sve dobro što mu se događa - sažeo je razmišljanja većine o Ohandzi bivši predsjednik Hajduka Marin Brbić i dodao: 

- Da je lani bio zdrav, mi bismo se borili za naslov prvaka. Ne kažem da bismo ga osvojili, svima je jasno i zašto, ali bi bili u utrci do samog kraja.

'Odustajanje nije opcija'

Jednako nasmijan i pozitivan bio je Ohandza jučer, ali i prije šest mjeseci, dok se još nije znalo hoće li uopće više zaigrati nogomet. Sumnjali su svi, od trenera, preko liječnika, do predsjednika. Samo ne Franck.

- Odustajanje nije bila opcija. Moja obitelj i ja smo vjerovali i ta nam je vjera i donijela povratak na teren. Svi skupa smo se molili za zdravlje i Bog je uslišio naše molbe - ispričao nam je nedavno Ohandza, koji je jako povezan sa svojom obitelji u Kamerunu, te suprugom Miriam i sinčićem Ryanom, koji žive u Parizu.

Uskoro bi mu se trebali priključiti u Splitu, u koji je Ohandza došao sasvim slučajno.

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević skautirao je Iliju Nestorovskog, pokušavao ga dovesti u Hajduk, no kako je Nestorovski zabijao sve više golova, njegova cijena je iz mjeseca u mjesec rasla i postao je nedostupan. Na jednoj od utakmica Vučević je snimio i Ohandzu, no rekli su mu da je to 'Mamićev igrač' i da ga ni ne pokušava dovesti jer će u Dinamo. No Ohandza se Vučeviću toliko svidio da je odlučio pokušati. Nazvao je njegovog menadžera Olivera i rekao mu kako će Ohandza u Dinamu teško do prilike, a u Hajduku će sigurno igrati. I - upalilo je.

Polako se vraća u staru formu

Priče da ga Dinamo nije želio zbog upitnog zdravlja ne stoje, jer je Ohandzin lom noge stvar prošlosti, a Dinamo je Junioru Fernandesu nakon loma noge odmah ponudio novi ugovor. U njega su vjerovali, u Ohandzu nisu. I točka. Ozljeda koljena koja je Ohandzu mučila osam mjeseci nije stvar genetike nego udarca. I to baš protiv Dinama. 

Ohandzinim izvedbama oduševljen je i Zlatko Vujović, koji ga ima prilike izbliza gledati na treninzima Hajduka. 

- On je čudo od igrača, nevjerojatno je da je tako jak i krupan momak tako brz i okretan. Pogotovo kad se uzme u obzir da on još uvijek nije potpuno spreman. Sada pomalo skida muskulaturu koju je dobio u teretani, smršavio je i sve je bolji - kaže nam legendarni napadač Hajduka, na kojega mnoge Ohandza i podsjeća.

- Možda smo slični, ali on je puno jači kad dobije loptu u noge i na kratkim dionicama, gdje u par metara ostavi protivnika, a ja sam bio puno brži u dugim sprintevima. Ono što mnogi ne znaju, a ja sam se imao prilike izbliza uvjeriti, je da je Ohandza jako predan radu i brizi za svoje tijelo. Nikad nije preskočio vježbu, istezanje, zagrijavanje... Imao je jako puno problema i to ga je očito naučilo da jako pazi na sebe. Sad mu se sve to vraća, daj Bože da što duže bude zdrav, da se spremi, jer je čudo od igrača. 

Ohandza je došao u Hajduk za 'minimalac' od 3000 eura neto mjesečno, a uskoro bi trebao započeti pregovore s Hajdukom oko produženja ugovora, jer mu važeći istječe sljedećeg ljeta. 

- Lijepo mi je u Splitu, svi mi oduševljeno prilaze i bodre me i ne bih imao ništa protiv ostanka. Ali ne razmišljam o ugovoru, razmišljam samo o svakoj sljedećoj utakmici, želim zabiti i Oleksandriji - kazao je nakon što je i Splitu zabio u sučevoj nadoknadi Ohandza. 

- Ma kakva Oleksandija, te smo već prošli. Nemoj tu utakmicu igrati, čuvaj se za dalje - dobacio mu je u prolazu kolega novinar. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 128
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu
Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu