Obavijesti

Sport

Komentari 110

Što će sljedeće izvesti? Njemu su slobodnjaci lakši od penala!

Što će sljedeće izvesti? Njemu su slobodnjaci lakši od penala!
6

Messi je već na 39 golova iz slobodnjaka u dresu Barcelone. Nitko ne može predvidjeti kako će pucati pa tako ponekad puca po travi i zabije ispod živog zida, drugi put u golmanov kut, treći preko 'život zida'...

VIDEO

Kad misliš da si spreman na prvu i drugu opciju, on izvuče treću. I zadivi svijet.

Kao protiv Espanyola kad je iz slobodnjaka izveo nešto nalik 'panenki', načinu pucanja penala koji je ime dobio Antoninu Panenki, koji je taj udarac prvi izveo u finalu Europskog prvenstva 1976. godine, kad je Čehoslovačka baš iz tog penala u raspucavanju pobijedila Zapadnu Njemačku i osvojila naslov. 

Tajna Messijevih slobodnjaka: Ključ je u njegovoj desnoj nozi
Tajna Messijevih slobodnjaka: Ključ je u njegovoj desnoj nozi

'Panenka' se izvodi tako da se igrač zaleti kao da će pucati normalno, ali onda u zadnji trenutak samo lagano potkopa loptu i prevari golmana. Baš je to Leo Messi napravio protiv Espanyola, ali iz slobodnjaka, što još dosad nije viđeno. 

<<< POGLEDAJTE VIDEO OVDJE >>>

Messi je već na 39 golova iz slobodnjaka u dresu Barcelone, a zabija ih stvarno na svakakve načine što je prava noćna mora za golmane u La Ligi.

Nitko ne može predvidjeti kako će pucati pa tako ponekad puca po travi i zabije ispod živog zida, drugi put pogodi u golmanov kut, treći preko 'živog zida'...

A do 2008. godine nije ni bio izvođač slobodnjaka u Barci!

Promijenio tehniku 

Ako gledamo samo La Ligu, svoj prvi gol iz slobodnjaka Messi je zabio u sezoni 2008./2009. i to iz 13. pokušaja. Zadnje dvije godine Messi se toliko usavršio da je slobodan udarac u zoni 25 metara za Barcelonu gotovo kao penal.

Jednu od glavnih promjena u izvođenju slobodnjaka Messi je napravio u postavljanju desne noge. Ranije bi mu stajna noga svu težinu balansirala na vanjskom dijelu kopačke (vidi sliku) i zbog toga bi često gubio ravnotežu.

No sad je cijelim stopalom na travi i to mu daje stabilnost. I ubojitost.

Ne samo to, promijenio je i položaj gornjeg dijela tijela (ramena i prsa idu prema naprijed). Uz sve to i završni pokret tijela nije isto kao u ranijim slobodnjacima.

Ajmo se kladit

Pritisak kod slobodnjaka i penala ne može se usporediti. Kod penala svi očekuju da zabiješ, kod slobodnjaka to nije slučaj, rekao je Leo Messi za Marcu.

Priprema je ključ svega. Messi nakon gotovo svakog treninga ostaje dulje i sa Suarezom i ostalim suigračima puca slobodnjake. Kako bi se zabavili, često se znaju kladiti. Nije teško pogoditi tko najčešće dobiva okladu.

Barcelona danas od 21.30 sati gostuje kod Villarreala protiv kojeg u La Ligi ima četiri pobjede zaredom i koji se bori za ostanak. Bit će to veliki izazov za 'žutu podmornicu' s Madrigala, posebno za Sergija Asenja, ako lopta bude u opasnoj zoni. 

Jer tko zna što ovaj čarobnjak s brojem 10 opet može izvesti...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom