Sport

Komentari 41

Što Hrvatskoj treba za ulazak u polufinale? Može i poraz, ali...

Što Hrvatskoj treba za ulazak u polufinale? Može i poraz, ali...

Njemačka igra sa svjetskim prvakinjama Nizozemkama u ponedjeljak, pa s našim djevojkama u utorak. U te dvije utakmice sve će se riješiti, a sigurno je samo da nas pobjeda vodi u borbu za medalje

Glavu gore, poraz od Norveške bio je, ruku na srce, ukalkuliran. Norvežanke su na ovom Euru svijet za sebe, u pet utakmica imaju pet pobjeda s gol razlikom +58.

Norveška će, dakle, s prvog mjesta u polufinale, a s drugog? E tu su tri kandidata: Hrvatska, Njemačka i Nizozemska. I baš se one međusobno sastaju u zadnja dva dana grupne faze. U ponedjeljak od 18.15 sati Njemačka i Nizozemska, u utorak od 18.15 sati Hrvatska i Njemačka. Evo i mogućeg raspleta...

1. Ako Hrvatska pobijedi Njemačku

To bi značio (sretan) kraj priče: Hrvatice bi ušle u polufinale. Uoči Eura Njemice su bile velike favoritkinje u odnosu na naš djevojke, prošle zime kad smo u prijateljskoj utakmici izvukli remi - doduše, samo s igračicama iz hrvatske lige - bila je to senzacija.

No, kako naše igraju na Euru, pobjeda Hrvatske ne bi bila senzacija. Ni blizu...

2. Ako Hrvatska i Njemačka remiziraju

U tom slučaju važna je utakmica Njemica sa svjetskim prvakinjama Nizozemkama dan ranije, u ponedjeljak. Naime, ako Njemice pobijede, remi s Hrvatskom značio bi da o putniku u polufinale odlučuje ukupna gol razlika. Trenutačno Hrvatska ima -2, a Njemačka -9.

A ako Njemačka ne pobijedi Nizozemsku, Hrvatsku bi i remi u utorak vodio u borbu za medalje.

3. Ako Hrvatska izgubi od Njemačke

I taj scenarij može odvesti Hrvatsku dalje, ali samo ako u ponedjeljak Nizozemska pobijedi Njemačku, i to ne s velikom razlikom.

Naime, ako Nizozemska svlada Njemačku pa Njemačka Hrvatsku, sve tri ekipe završit će sa po šest bodova i odlučivat će međusobna gol razlika u tom krugu. Naše su djevojke pobijedile Nizozemke s dva gola prednosti.

No, ako Njemačka ne izgubi od Nizozemske, Hrvatska u utorak ne smije izgubiti.

Ali zašto bismo i razmišljali o tom scenariju?! Ćamila, Katarina, Tea i ostale naviknule su nas na pjesmu i pobjede. Idemo dalje...

Najčitaniji članci