Obavijesti

Sport

Komentari 4

Što kažu kalkulacije: Hrvatima otvoren put do polufinala SP-a

Put do polufinala široko nam je otvoren, a tamo... E to je trenutno malo kompliciranije za pretpostaviti, pa ćemo samo nabrojiti potencijalne kandidate: Španjolska kao drugoplasirana iz skupine C ili pobjednik skupine A

VIDEO

Nije da ih želimo ishvaliti na sva zvona, ni oni to, štoviše, ne žele i mi bismo radije  to ostavili za one najvažnije utakmice turnira, ali hrvatski vaterpolisti izgledaju baš moćno. Jednostavno uživamo gledajući ih.

Tucak: Mi smo svjetski prvaci i taj stav mora biti još izraženiji

Prvo mjesto osigurali su nakon dva kola. Nije da to nismo očekivali, ali nismo baš tako super uvjerljive pobjede nad dva najveća konkurenta u skupini, Amerikancima i Australcima. Jedni i drugi završili su na -10 i ispali tek malo jači sparing-partneri.

Plitak potok

Budući da će nam posljednji protivnik u grupi u petak biti Kazahstan te da preskačemo osminu finala, 'barakude' će imati lijepog vremena za - turističke gušte. Naravno, ukoliko žele upoznati Gwangju. Koliko smo čuli, tim dijelom baš i nisu oduševljeni.

E sad, dolazimo do nama uvijek zanimljivog dijela, a igračima definitivno o kojem ne žele pričati. Kalkulacijama. Plasmanom u četvrtfinale dobili smo, odnosno tek ćemo dobiti, definitivno najpoželjnijeg protivnika - Njemačku ili Japan. Ne želimo biti bahati ni previše samouvjereni, jer to se nerijetko obije o glavu, no to bi trebao biti - plitak potok. Pogotovo za ovakve Hrvate. Čisto da približimo, Azijce smo na završnici Svjetske lige dobili s 20:13, a Nijemce u pripremnom ogledu u Splitu s 22:10.

S obzirom da su Japanci izgubili samo s dva razlike od Italije (kod istog broja bodova gleda se gol-razlika protiv, u ovom slučaju, prvoplasiranog) lako možemo zaključiti da bi to s većim šansama trebali biti upravo oni jer nekako ne vidimo Njemačku da će tako dobro parirati Italiji. Naravno, pod uvjetom da Japan pobijedi Brazil.

Talijani ne oduševljavaju

Možda se pitate što je s njihovom osminom finala, to nismo ni spominjali jer će biti formalnost. Novi Zeland ili Južnoafrička Republika. Nećemo dalje komentirati.

Dakle, put do polufinala široko nam je otvoren, a tamo... E to je trenutno malo kompliciranije za pretpostaviti, pa ćemo samo nabrojiti potencijalne kandidate: Španjolska kao drugoplasirana iz skupine C ili pobjednik skupine A. To će biti netko iz terceta Grčka - Srbija - Crna Gora. Zasad je nemoguće reći. 

Mađarska i Italija u drugom su dijelu ždrijeba, Mađarima je do kraja SP-a otpao kapetan i najbolji igrač Denes Varga, a Talijani... Malo je reći da nas ne oduševljavaju. Nedostaje im gotovo cijela branička postava od prošlih turnira, pravi ljevak. I ne vidimo ih u finalu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani