Obavijesti

Sport

Komentari 129

Što ovaj poraz znači za Hrvatsku i kako možemo do četvrtfinala?

Što ovaj poraz znači za Hrvatsku i kako možemo do četvrtfinala?

Egipat je pobijedio čak devet razlike, što bi u slučaju zatvaranja kruga s tom reprezentacijom ili još nekom moglo biti kobno. Četvrtfinale nosi još jedan ulog, plasman u kvalifikacije za OI

VIDEO

Već u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva hrvatska rukometna reprezentacija pretrpjela je bolan udarac i poraz od Egipta 31-22. Čak -9 stavlja "kauboje" u tešku situaciju u borbi za četvrtfinale.

Do kraja prvog kruga izabranici Hrvoja Horvata igraju protiv SAD-a (nedjelja, 20.30) i Maroka (utorak, 20.30). Amerikanci su s Hrvatom Domagojem Sršenom iznenadili Afrikance i pobijedili u prvom kolu 28-27.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Rukomet 00:55

Da bi zadržala bilo kakve šanse za nastavak natjecanja, Hrvatska mora dobiti obje utakmice, a poguranac bi joj mogao dati tek ispadanje Egipta, što je u sferi znanstvene fantastike. Realnijim se zato čini čupanje u drugom krugu u Malmöu.

A taj drugi krug donosi nove utakmice s tri prvoplasirane momčadi iz skupine H protiv Danske, vjerojatno i Bahreina i Tunisa (Belgija je tu autsajder). Utakmice se igraju u četvrtak, subotu i ponedjeljak.

U drugi krug prenose se bodovi osvojeni protiv momčadi koje su također prošle, zato bi ovaj poraz od Egipta tako visokom razlikom mogao biti koban.

Preliminary Round - Croatia v Egypt

Hrvatska više nema pravo na krivi korak i, želi li biti sigurna na nekom od prva dva mjesta, mora dobiti sve do kraja, pa i veliku Dansku, a možda joj ni to neće biti dovoljno, ovisno o rezultatima Egipta i Danske. Stvori li se krug između nas i te dvije reprezentacije, ovih -9 neće nam donijeti ništa dobro.

- Najgore je što nam pobjeda od pet, šest razlike protiv Danske možda neće biti dovoljna! Moramo navijati za Egipat. Ovo je moglo odvesti hrvatski rukomet u dobrom smjeru, a može u lošem - rekao je bivši rukometni reprezentativacGoran Šprem za RTL.

Četvrtfinale gotovo sigurno donosi i plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre, natjecanje koje je Hrvatska propustila i bio bi jako težak udarac ako nakon Tokija ne vidi ni Pariz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu