Obavijesti

Sport

Komentari 75

Što se događa s Dinamom? Lani su bili pravi europski hit, a sad su, oprostite na izrazu, sh*t

Što se događa s Dinamom? Lani su bili pravi europski hit, a sad su, oprostite na izrazu, sh*t

Nakon Lokomotive i Slaven Belupa Dinamo je i protiv Gorice odigrao ispod svake razine i samo zahvaljujući Livakoviću nisu izgubili. Momčad je demotivirana, nema igre, a na travnjak izlaze kao da idu na robiju

VIDEO

Dinamo je, baš kao i lani, šest kola prije kraja mogao matematički osigurati naslov prvaka, no slavlje je odgođeno. Pripremili su modri feštu, no igrači su zakazali. Štoviše, odigrali su užasno.

Igor Jovićević imao je priliku u svom bivšem kvartu, u gradu gdje je i počeo njegov nogometni put proslaviti dječački san, naslov prvaka s Dinamom. U Gorici je živio kao dječak i svaki dan išao na treninge u Maksimir, u Gorici je debitirao kao trener Dinama II, a sad je imao priliku proslaviti naslov. Na njegovu žalost, nije išlo.

Velika Gorica: GNK Dinamo i NK Gorica u 30. kolu Prve HNL

No to je manji problem, jer Dinamo će, u to se možete okladiti, osvojiti naslov u jednom od preostalih šest kola. Veći je problem što igra Dinama nije onakva kakvu smo gledali pod Bjelicom. Druga poluvremena protiv Lokomotive i Slaven Belupa ispod su svake Dinamove razine. Ni u Gorici nije bilo bolje i ovo nije Dinamo koji ulijeva povjerenje.

Obrana Dinama nije sigurna kao nekad i samo manjak koncentracije igrača Gorice nije ih stajao poraza. Također, Igor Jovićević nije uspio ono što je Bjelica radio lakoćom - pobijediti Goricu. Šest puta vodio je Bjelica susrete protiv Gorice i ubilježio svih šest pobjeda. I ako ćemo gledati Dinamo nakon korone, mogu biti zahvalni Bjelici što je ostavio ovoliku bodovnu zalihu jer ovo nije ni sjena momčadi iz prvog dijela sezone.

Zagreb: GNK Dinamo i NK Gorica u 30. kolu Prve HNL

Od 11 lavova, koji su lani igrali europsko proljeće i bili ponos grada, Dinamo sada ima 11 demotiviranih igrača, koji jedva čekaju kraj prvenstva i koji u utakmicu ulaze kao da idu na robiju. Ajde, ne baš svi, jer Dominik Livaković jedini je igrao kao u prvom dijelu i da nije bilo njega Dinamo bi u Gorici dobio ‘porciju’. Livaković je, a to je znak za alarm, od posljednje četiri utakmice u dvije bio najbolji igrač. A protivnici nisu bili europski divovi. 

I nije problem kada je golman Dinama najbolji igrač u Ligi prvaka, ali kada je najbolji u HNL-u, e onda jest problem. I s ovakvom igrom teško će proći europsko pretkolo. Zapravo, ne teško, već nemoguće. Shvatili su to i navijači koji sve glasnije pričaju da je ovo 'katastrofa'. 

U redu, velika je bodovna zaliha, no pristup nije ni izbliza kao što je bio. Iz utakmice u utakmicu Dinamo je sve lošiji, nema napretka, ne stvaraju šanse, ne izgledaju kao momčad... Jovićević je naglasio da će igrati kao da su bodovno poravnati s konkurentima. A ne samo da ne igraju, nego bi, da nije bilo bodovne zalihe, već puhali u leđa konkurentima.

Možemo kao alibi uzeti i stanku zbog korone, no Dinamo ima takvu kvaltetu da bi protivnike kao Slaven Belupo ili Gorica morao pobijediti i s pola gasa. Problem je što ne igraju s pola gasa. Problem je i što neki igrači, kao Moubandje, nisu za Dinamo. Uostalom, zbog njega se Bjelica i posvađao s čelnicima kluba.

Bakljada navijača Dinama u gostima u Gorici

Problem je i da je Gorica imala 10, Dinamo sedam udaraca prema golu. Nastavi li ovako, Jovićević bi mogao vrlo brzo postati bivši, a na njegovo mjesto sjesti Goce Sedloski ili Željko Kopić, koji već jesu u Maksimiru. Momčad je uspavana, demotivirana, igre nema... Jednostavno nije shvatljivo da u posljednje tri utakmice momčad igra katastrofalno. Netko mora odgovoriti što se događa s momčadi koja je lani bila europski hit, a sad je, oprostite na izrazu, potpuni sh*t.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 75
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'