Obavijesti

Sport

Komentari 9

Što se promijenilo otkad je Hajduk zadnji put bio prvi

Što se promijenilo otkad je Hajduk zadnji put bio prvi
6

Četiri duge godine splitski Hajduk čekao je da se vrati na prvo mjesto na tablici Prve HNL. Što se sve od toga dana promijenilo u svijetu sporta

VIDEO

Hajduk je na Poljudu pobijedio Varteks 6-0 i postao prvak. Od tog 28. svibnja 2005. do nedjelje prošlo je 1365 dana, otad “bijeli” nisu bili sami na vrhu ljestvice (poslije su nekoliko puta vodili, ali nikad samostalno). Koliko je to davno bilo, što se sve u svijetu sporta zbivalo sa Splićanima daleko od prvog mjesta... Bili su lideri zadnji put one večeri u kojoj je Ćiro sjeo na njihovu klupu, a uoči puta u Sofiju, gdje je izbornik Kranjčar izborio presudnu pobjedu u kvalifikacijama za SP. Vodili su u HNL-u dok je Dinamo prolazio katarzu “Lige za bedaka”, a javnost “lomila” argumente na talentu Modrića i Eduarda, koji “nikako da proigraju”. Niko Kranjčar tada je sanjao o odlasku u Barcelonu, koja ga je navodno htjela. Koliko je davno bilo, Niko je već treću sezonu u Engleskoj...

IGOR BIŠĆAN TADA JE BIO NOVI PRVAK EUROPE
Kapetan Dinama, koji je Hajduku prepustio vrh tri je dana prije, 25. svibnja, postao novi prvak Europe. Bišćan nije igrao u finalu, ali je puno doprinio Liverpoolovoj borbi za europski pehar.

JANICI SLIJEDI SUPER SEZONA
Da, Hajduk je zadnji put vodio dok se Janica pripremala za sezonu, u kojoj je pobijedila u svih pet disciplina, osvojila Svjetski kup i medalje na OI-ju.

JUVENTUS JOŠ NIJE KRAO
U ovih 1365 dana Juve je bio pošten klub, pa osuđen za prevaru i izbačen u Seriju B. Do novog Hajdukova vodstva vratio se u Serie A i Ligu prvaka.

MOURINHO TEK OSVAJAO OTOK
Tek je tih dana Jose Mourinho osvoji prvi naslov s Chelseajem, a svijet je upoznavao njegovu drugu, prgavu i ciničnu stranu.

NADAL JOŠ BEZ GRAND SLAMA
Hajduk je slavio naslov, a Rafael Nadal je na računu imao 700.000 dolara. Tek tri dana prije osvojio je prvi Grand Slam, Roland Garros.

SCHUMACHER PO OSMI NASLOV
Kao da je već sto godina u mirovini. A tog ljeta hvatao je Michael Schumacher zalet za osmi naslov u Formuli 1. Ipak, nije uspio.

IVANKOVIĆ JE JOŠ U IRANU
Tada Tanac nije ni mislio da će do ovog derbija dvaput doći u Dinamo i otići iz njega. Baš se s Iranom plasirao na SP i htio je u Iranu i ostati.

KLASNIĆ NAJSKUPLJI
Ivan je tada vrijedio oko 12 milijuna eura i bio najskuplji Hrvat na tržištu. A otad je prošao dvije transplantacije, dugo se vraćao, zabio na Euru...

LANCE OTIŠAO S POBJEDOM
Najveći biciklist svih vremena, Lance Armstrong, tempirao je formu za još jedan pohod na Tour de France. Osvojio ga je i otišao u mirovinu.

DESET STOTINKI BRŽI NEGO PRIJE 1365 DANA
Maurice Green bio je najbrži na svijetu sa 9.79 na 100 metara. Triput je, od Hajdukova zadnjeg vodstva na ljestvici, njegov rekrod srušen, a granica se pomaknula za 10 stotinki na 9.69 Jamajčanina Bolta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union