Obavijesti

Sport

Komentari 11

Što ti je život: Kad borac časti svog zlostavljača iz djetinjstva

Što ti je život: Kad borac časti svog zlostavljača iz djetinjstva
1

Svom zlostavljaču iz djetinjstva nedavno sam na ulici dao koji dolar i poručio mu da nešto napravi od života. Kasnije me posjetio i rekao da sam mu promijenio život, kaže George St-Pierre

VIDEO

Po mnogima George St-Pierre najbolji je MMA velteraš u povijesti tog sporta, no malo njih zna da su popularnog GSP-a u školskim danima zlostavljala ostala djeca.

- Prije par mjeseci sreo sam na ulici jednog od tih tipova koji su me zlostavljali kad smo bili klinci. Bio sam jako iznenađen kad sam ga ugledao. Odmah sam se prisjetio kako me tukao u autobusu - priča sjajni borac te se nastavlja prisjećati teških dana u djetinjstvu:

- Jednog dana kući sam se vratio sa 'šljivom' pod okom i tata me odmah pitao što se događa. Nisam mu želio priznati, no jednog dana ipak sam mu rekao za tog dečka iz busa. 'Viši je od mene, jači je i tuče me. Ne mogu ga pobijediti', rekao sam ocu.

Georgeov otac odmah je posjetio tatu zlostavljača, no to je samo pogoršalo situaciju.

- Već idućeg dana u autobusu mi je prišao i rekao: 'Kukavico, cinkao si me tati. Ne mogu vjerovati da si to napravio'. Naravno, to je napravio pred ostalom djecom i bilo me jako sram. Zaletio sam se na njega, pokušao ga udariti, no opet me pretukao. Grozno!

Danas, GSP je jedan od najboljih boraca u povijesti, a spomenuti zlostavljač prosjak.

- Sreo sam ga na ulici kako prosi. Ne znam je li bio beskućnik, no prosio je novac. Prepoznao je i on mene kad me vidio, znam da me vidio na TV-u i znao je čime se bavim. Ne želim sada otkriti njegovo ime, no pitao sam ga što radi na ulici. On me samo pitao mogu li mu pomoći i rekao da stvari u njegovu životu nisu dobre. Dao sam nekoliko dolara i rekao mu da se makne s ulice, da bi trebao biti posramljen jer bi mnogi ubili da imaju toliko potencijala kao on. 'Visok si, dobro izgledaš, zdrav si i jak. Učini nešto od svog života', rekao sam mu.

St-Pierre kasnije je saznao da je njegov 'prijatelj' odrastao uz oca alkoholičara koji ga je zlostavljao. 

- Koji mjesec kasnije došao je na moja vrata, ja nisam bio doma, no mojim ukućanima je rekao da sam mu svojim riječima promijenio život. Sad ima posao i potpuno novi život.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled