Obavijesti

Sport

Komentari 90

Što to ima toliko vrijedno kod satova Luke i Lewandowskog?

Što to ima toliko vrijedno kod satova Luke i Lewandowskog?

Naš veznjak Luka Modrić ljubitelj je skupocjenih satova. Igrač Reala je prošle godine za vrijeme božićnog ručka nosio sat Aquanaut Chronograph 5968A od nehrđajućeg čelika s crnim remenom

Zabio je za Bayern 52 gola u 60 utakmica. Osvojio je s njemačkim velikanom sve što se može osvojiti u jednoj sezoni. Jednostavno, nitko mu nije bio ravan. Očekivano, Zlatnu loptu je već vidio u svojim rukama. 

Zbog situacije s korona virusom i zbog toga što je sezona završila kasnije nego ikada, France Football odlučio je ne dodijeliti nagradu za ovu godinu. Malo je reći da je to razljutilo Roberta Lewandowskog (32). Ali prije tjedan dana je napokon došao na svoje.

POGLEDAJTE VIDEO: Intervju sa Zlatkom Dalićem

Pokretanje videa ...

U društvu Cristiana Ronalda i Lea Messija, Lewandowski je bio kandidat za nagradu najboljeg igrača godine koju dodjeljuje Fifa. Svaki igrač je boravio u prostorijama svog kluba, a osvajača je posjetio predsjednik Fife Gianni Infantino. Nije se pojavio ni u Barceloni ni u Torinu, već u Münchenu, gdje je došao s nagradom The Best i uručio ju presretnom Lewandowskom.

Naravno, Poljak je osjećao da je nagrada njegova pa se i svečano obukao za tu prigodu. Odijelo koje je imao vjerojatno vrijedi nekoliko tisuća eura, ali svi su gledali u sat koji mu je krasio lijevu ruku.

Riječ je o Audemars Piguet satu koji se proizvodi od 2018. godine i rijetko tko ga ima u svom vlasništvu. A jedan od vlasnika je najbolji igrač svijeta po izboru Fife, koji je svoju novu nagradu dočekao sa stilom.

Model je Royal Oak Tourbillon Extra Thin, veličina sata je 41 milimetar, a debljine je samo devet milimetara. Vrijedi 115.000 eura, ali kako je Lewandowski jedan od najplaćenijih nogometaša na svijetu, vjerojatno ima nekoliko satova sličnih modela u svojoj kolekciji.

Također, riječ je o satu koji je proizveden u svega stotinjak primjeraka i rijetko ćete ga vidjeti na nekome, ali nogometaš Bayerna se pobrinuo da jedan od primjeraka dođe na njegovu ruku. 

Lewa, koliko je sati? Poljak na ruci nosi sat koji rijetko tko ima
Lewa, koliko je sati? Poljak na ruci nosi sat koji rijetko tko ima
Modrić na zabavi nazdravljao s Ćorlukom, tada pokazao Vanju
Modrić na zabavi nazdravljao s Ćorlukom, tada pokazao Vanju

Imamo i mi "svog konja za trku". Naš veznjak Luka Modrić (35) također je ljubitelj skupocjenih satova. Igrač Real Madrida je prošle godine za vrijeme božićnog ručka nosio sat Aquanaut Chronograph 5968A od nehrđajućeg čelika s crnim remenom.

Cijena je Modrićeva sata oko 37 tisuća eura, a najskuplji model tog sata na tržištu stoji 70 tisuća dolara.

Ipak, čini se da su Lewa i naš Luka "male mace" za španjolskog tenisača Rafaela Nadala (34). On je otišao korak više, ili bolje rečeno, nulu-dvije više. 

Naime, Nadal se u Parizu prošle sezone ukazao s, pazite sad, najskupljim ručnim satom ikada na nekom teniskom meču. Riječ je o modelu njegovog sponzora Richard Millea baš i nazvanom po Nadalu "RM 27-04 Rafael Nadal", a izrađeno ih je uopće tek 50 primjeraka.

Cijena? 1.050.000 dolara.

- U početku je to bila mala prilagodba, a sad je osjećaj kao da ništa ne nosim. Sat je kao dio moje kože - rekao je jednom Rafa, čiji satovi nisu teži od 20 grama.