Obavijesti

Sport

Komentari 48

Što treba Hrvatskoj u zadnjem kolu i tko čeka u drugom krugu?

Što treba Hrvatskoj u zadnjem kolu i tko čeka u drugom krugu?

Rukometaši su remijem s Austrijom potvrdili plasman u drugi krug Eura u Njemačkoj, a o raspletu utakmice Španjolska - Austrija ovisit će koliko će bodova tamo prenijeti

VIDEO

Da je Hrvatska sačuvala vodstvo od tri gola u 56. minuti ili zabila u zadnjem napadu s igračem više, riješila bi sve brige oko plasmana u drugi krug s maksimalnim brojem bodova, no situaciju je, osim ozljede Ivana Martinovića, zakomplicirao remi s Austrijom 28-28 pa će odgovor na pitanje tko će i s koliko bodova dalje čekati zadnje kolo.

POGLEDAJTE VIDEO: Rukometaši u Mannheimu

Pokretanje videa...

Hrvatska u Mannheimu 02:42

Hrvatska je ovim bodom osigurala mjesto među dvije najbolje momčadi skupine B i utakmica protiv Rumunjske, koja je već otpisana s dva poraza, u utorak od 18 sati nema preveliku rezultatsku važnost.

Izbornik Goran Perkovac moći će je iskoristiti za isprobavanje nekih varijanti, odmor igrača, ali sigurno je važna za atmosferu nakon kiksa s Austrijom. I može odrediti poziciju Hrvatske za raspored u nastavku natjecanja (prvo ili drugo mjesto).

Što treba Hrvatskoj u zadnjem kolu?

Ključni dvoboj dana bit će onaj između Španjolske i Austrije koji se igra nakon naše utakmice, od 20.30. Hrvatska će tu navijati za Španjolsku koja bi pobjedom izbacila Austrijance i omogućila nam da u drugi krug prenesemo dva boda osvojena u prvom kolu.

U slučaju remija ili pobjede Austrije, Španjolci senzacionalno ispadaju s Europskog prvenstva, a Hrvatska i Austrija prenijele bi u drugi krug po jedan bod.

Tko i kad čeka Hrvatsku u drugom krugu?

Iz Mannheima slijedi selidba u Köln, gdje će izabranici Gorana Perkovca odigrati još četiri utakmice s momčadima iz skupina A i C.

Jedna od njih svakako je Njemačka, a vrlo vjerojatno i Francuska koja je u nedjelju iznenađujuće remizirala sa Švicarskom. Drugi krug osigurala je i Mađarska pobjedom nad Srbijom, dok će se Island (tri boda) i Srbija (bod) u zadnjem kolu boriti za prolazak.

Završi li Hrvatska prva u skupini, u četvrtak će u Kölnu debitirati protiv pobjednika skupine A (Njemačke ili Francuske), u subotu protiv pobjednika skupine C (Mađarska ili Island), 22. siječnja protiv drugoplasiranoga iz skupine C (Mađarska ili Srbija), a 24. siječnja protiv drugoplasiranoga iz skupine A (Njemačka, Francuska ili Švicarska).

S drugoga mjesta raspored bi nam prvo donio pobjednika skupine C, potom drugoplasiranoga iz skupine A, pobjednika skupine A pa drugoplasiranoga iz skupine C. Dva najbolja idu u polufinale, treći u utakmicu za peto mjesto.

Skupina I (Köln)

  • 18. siječnja: C1 - B2, A2 - C2, A1 - B1
  • 20. siječnja: C1 - B1, A1 - C2, A2 - B2
  • 22. siječnja: A1 - B2, A2 - C1, B1 - C2
  • 24. siječnja: A1 - C1, A2 - B1, B2 - C2
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu