Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Stockholm: Blanka Vlašić stigla do pete pobjede...

Najbolja hrvatska skakačica u vis u Stockholmu je preskočila 202 centimetara i po peti je puta pobijedila na jednom mitingu Dijamantne lige...

AFP/PIXSELL
Video: AFP/PIXSELL
6 komentara

Blanka Vlašić ostvarila je i petu pobjedu u Dijamantnoj ligi iz isto toliko pokušaja. Prvi put kao europska prvakinja Splićanka je do trijumfa došla u Stockholmu s preskočenih 2.02 metra. Iako se nakon teškog natjecanja na Europskom prvenstvu u Barceloni bojala da bi mogla ostati bbez pobjede na 11. ovogodišnjem mitingu Dijamantne lige, dvostruka svjetska prvakinja još je jednom skakala na iznimno visokoj razini. I još je jednom, baš kao i na sva četiri prethodna natjecanja u Dijamantnoj ligi, na drugom mjestu ostavila Amerikanku Chaunte Howard-Lowe koja je preskočila 2.00 metra. Najbolja hrvatska atletičarka bez pogreške je svladavala 1.85, 1.90, 1.94 i 1.97 metara, dok su joj na sljedeće dvije visine, 2.00 i pobjedničkih 2.02, trebala dva pokušaja. Htjela je nakon toga preskočiti i 2.04, ali u petak joj to nije pošlo za rukom. Blanki bi za pobjedu na mitingu čija je rekorderka (2.07) bio dovoljan i skok preko 'okrugla' dva metra budući da je Howard-Lowe imala jedan neuspješan pokušaj na 1.97, a 2.00 je također preskočila iz drugog zaleta. Hrvatska rekorderka se novom pobjedom sasvim približila i ukupnom slavlju u svojoj disciplini u Dijamantnoj ligi. Sada na kontu ima 20 bodova, deset više od Howard-Lowe. Do kraja je još ostao miting u Londonu, te finale u Bruxellesu gdje će se dijeliti dvostruki bodovi, tako da Amerikanka u teoriji još ima izgleda, ali oni su doista minimalni.
Spomenimo da se Howard-Lowe na ovom mitingu okušala i u skoku u dalj. Htjela je skočiti dalje od sedam metara, ali ostala je daleko od takvog dosega. U jedinoj seriji koju je odradila skočila je do skromnih 6.20 metara.

 IAAF Dijamantna liga (Stockholm), skok u vis, atletičarke:
1. Blanka Vlašić (Hrv) 2.02
2. Chaunte Howard-Lowe (SAD) 2.00
3. Emma Green (Šve) 1.94

Naši partneri pišu
Message