Obavijesti

Sport

Komentari 78

Stoji li Bjeličina priča o novcu i srcu? I 'plavi' igraju sa srcem, a Osijek nije nikakva sirotinja...

Stoji li Bjeličina priča o novcu i srcu? I 'plavi' igraju sa srcem, a Osijek nije nikakva sirotinja...
12

Dinamov je problem što s istim žarom, energijom i agresivnošću nije igrao takozvane male utakmice i u njima je prosipao bodove. No, generalna proba za Rusiju je uspjela. U svakom pogledu. I u Krasnodaru će se igrati na -7 stupnjeva...

VIDEO

Dinamo je u zadnjih tjedan dana potrošio 15 milijuna, a mi ništa. I možda ćemo dovesti još jednog igrača, krilnog, ali i njega za nula eura. Jer se odgovorno ponašamo prema klupskom novcu. I nadamo se da našim srcem možemo pobijediti njihov novac.

Je li Nenad Bjelica nakon poraza u Maksimiru 1-0 tom izjavom htio malo podbosti Dinamo i Zorana Mamića, procijenite sami. A je li u pravu...

Pokretanje videa...

Razgovor s Mislavom Oršićem 07:36

Iznos je ili bubnuo ili zna nešto više. Ili ga je debelo ublažio... ako je mislio na kune. Dinamo je, dakle, Nevistića, Štefulja i Bulata, prema Transfermarktu, dogovorio za 6,2 milijuna eura, pa je teško vjerovati da će ga Ristovski, Čabraja i Špikić koštati još gotovo devet milijuna eura. S druge strane, Osijek jest Santinija, Brleka, Čeberka... doveo bez odštete, ali će isto tako na ljeto za Ramona Miereza platiti rekordnu odštetu u povijesti kluba - 2,5 milijuna eura. Neka, čovjek vrijedi. Ali nije Osijek baš nekakav siromah. Zato je i doveo Bjelicu i njegov stožer, zato i ima šampionske ambicije, zato i jest dobro prodrmao maksimirske šefove. I natjerao ih na ulaganja.

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

A što se srca tiče... veće su srce tog hladnog subotnjeg predvečerja u tih stotinjak minuta u Maksimiru pokazali dinamovci nego igrači Osijeka.

- Neiskustvo takvih, velikih utakmica uzelo je danak i Osijek je u utakmicu ušao nekako preplašen - govorio je u programu Arena sporta Tomislav Rukavina nešto s čime su se složili mnogi.

U drugom je poluvremenu Osijek bio u najmanju ruku jednako dobar, a na trenutke i bolji od Dinama, ali omjer prekršaja reći će puno. Pa i o tom igranju srcem. Dinamo je imao 21 prekršaj, Osijek osam.

Osijek ugostio Dinamo u 12. kolu HT Prve lige

- Vrijeme je da pokažemo tko je glavni u HNL-u - najavio je uoči derbija Joško Gvardiol.

I pokazao je Dinamo "tko je gazda u dvorištu". E, sad opet natrag na onaj možda i teži dio posla: igrati s jednakim žarom, energijom, voljom, agresivnošću... srcem i takozvane male utakmice. U kojima "plavi" prosipaju više bodova nego Osijek. I na kojima se osvajaju prvenstva.

Dinamo je ove sezone kiksao protiv Slavena (3-3), Lokomotive (1-1) i Šibenika (1-2) pa ga je Osijek stigao. Ova tri boda plusa, uz gostovanje u Gradskom vrtu 21. travnja, nisu baš neki kapital... A pobjede u HNL-u više ne dolaze same od sebe, bez pravog angažmana više ne prolazi. A-a, ma kakvi. Nekad je, više ne.

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

I tako, dok je Oršić još jednom pokazao reprezentativnu formu i puše za vratom Perišiću, Brekalu, Rebiću i društvu u kockastom, a Livaković je za svoje bravuroze dobio i Bjeličin zagrljaj nakon susreta, Dinamo je odradio generalnu probu za Rusiju. Uspješnu u svakom smislu: i rezultatski i privikavanjem na vremenske uvjete.

U četvrtak će navečer u Krasnodaru biti -7 stupnjeva Celzijevih. Baš kao u subotu u Maksimiru. Pa nek' i pobjeda bude ista.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige