Obavijesti

Sport

Komentari 210

Bjelica: Nadamo se da naše srce može pobijediti njihov novac...

Bjelica: Nadamo se da naše srce može pobijediti njihov novac...

'Bili smo okomiti i čvrsti, to je put kojim Dinamo treba ići i igrati, pogotovo u Europi', rekao je nakon utakmice Zoran Mamić koji je ovaj put bio na pobjedničkoj strani

VIDEO

Prije svega čestitam Dinamu na pobjedi. Gledali smo dva različita poluvremena. Dinamo je bio bolji u prvom, mi u drugom poluvremenu. Mi pred golom nismo bili efikasni, a Livaković je pohvatao tri-četiri izvrsne lopte. Dinamo je bio agresivan i nije nam dao previše da igramo. Sve o svemu dobra utakmica, čestitam igračima na naporu, ono što danas nismo ostvarili, ostvarit ćemo u sljedećoj. Igrali smo protiv prvaka Hrvatske na njihovom terenu, dobro su izašli na teren i bili su vrlo agresivni. Nisu nam dali previše prostora, ali u drugom poluvremenu smo vidjeli da se možemo nosit s njima. Nažalost nismo bili efikasni, rekao je odmah nakon utakmice i poraza od Dinama (1-0) trener Osijeka Nenad Bjelica.

Dinamo je ipak daleko najbolji u Hrvatskoj, čudesni Oršić prvo 'skinuo' Hajduk, pa sad Osijek!
Dinamo je ipak daleko najbolji u Hrvatskoj, čudesni Oršić prvo 'skinuo' Hajduk, pa sad Osijek!

'Modri' su nakon pobjede u derbiju na Maksimiru opet sami na vrhu ljestvice HNL-a, ali još je puno toga u igri. Petnaest je kola do kraja prvenstva, to je 45 bodova i svašta se može dogoditi. A Bjelica je dobio i povremenog hrvatskog reprezentativca Ivana Santinija (31) koji će mu pomoći na tom putu. 

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

- Prije 17 kola bili smo na minus 8, sad smo na minus 3, a Dinamo nam još dolazi u Osijek. Dinamo je u mjesec dana potrošio 15 milijuna eura, a mi nula i danas smo se dobro nosili s njima. Nadamo se da naše srce može nadvladati novac koji oni imaju. Možda dovedemo još jednog igrača na krilo, ali bit će to za 0 eura jer se ne razbacujemo i racionalno se odnosimo prema klupskom novcu - zaključio je trener Osijeka.

Zoran Mamić pak je nakon poraza od Bjelice na Gradskom vrtu (2-0), uzvratio na Maksimiru. 

Pokretanje videa...

Dinamo zaključio sjajnu europsku jesen 03:48

- Većim dijelom utakmice bili smo bolji. Morali smo prije riješiti utakmicu jer smo imali situacije koje smo morali bolje iskoristiti. Ekipa kvalitete Osijeka uvijek može nešto napraviti, nasreću danas to nisu uspjeli. 

No, 'modri' nemaju mnogo vremena za odmor jer ih već u četvrtak očekuje utakmica protiv Krasnodara. Moraju na put u Rusiju gdje ih čeka prvi susret u šesnaestini finala Europske lige.

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

- To je drugo natjecanje, imamo četiri dana do puta, pet do utakmice. Stignemo se odmoriti i napraviti rezultat koji bi nas doveo u vjeru da možemo proći u Zagrebu. Put kako treba igrati je ovaj danas, pogotovo prvo poluvrijeme, gdje smo pobijedili Osijek njihovim oružjem. Bili smo okomiti i čvrsti, to je put kojim Dinamo treba ići i igrati, pogotovo u Europi. Pokazali smo karakter, Osijek je imao šuteve izvana i nisu nam stvarali šanse što pokazuje da smo bili fokusirani i kompaktni - to je put kojim trebamo ići i dalje raditi. Skoro pedesetak bodova je u igri, puno teških susreta i ovo je samo jedan koračić - rekao je Mamić.

Mamić 'moskovskom klopkom' dao najveći kompliment Bjelici
Mamić  'moskovskom klopkom' dao najveći kompliment Bjelici

Stefan Ristovski (29) jedno je od Dinamovih pojačanja u ovom prijelaznom roku, ali danas je debitirao crvenim kartonom. 

- Pripreme su bile kratke, ali vrlo intenzivne. Došli su i neki novi dečki, vjerujem u momčad. Siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmice dizati formu i kvalitetu igre. Na ponos HNL-u da se igraju utakmice kao ova danas - rekao je trener Dinama Zoran Mamić i osvrnuo se na pojačanja. Više ih je klub dogovorio za ljeto nego što ih je sada došlo...

Dinamo i Osijek sastali se u 21. kolu HT Prve lige

- Dinamo je prevelik i preozbiljan klub da bi gledao kratkoročno. U ožujku mlada reprezentacija igra Euro, A vrsta kvalifikacije, u lipnju je Euro i nedostajat će nam velik broj igrača. A mi možda krećemo od prvog pretkola u Europi i morali smo se osigurati da eventualne izostanke možemo adekvatno nadomjestiti i stvoriti dobru bazu za pretkola kako bi se mogli boriti za plasman u europska natjecanja.

Krasnodar su skautirali.

- Pratili smo ih na pripremama (rusko prvenstvo još nije počelo, nap. a.) i nimalo mi se ne sviđa što su sad izgubili od Lokomotiva 4-0, to će ih razbuditi.

A jeste li se čuli sa svojim bivšim igračem Marcusom Bergom, kojeg ste vodili u Al Ainu, a sad igra za Krasnodar?

- Ne, ja nisam, da se ne bi pogrešno protumačilo, iako smo u jako dobrim odnosima. Ali neki članovi mog stožera jesu, oni su još bolji, čak i obiteljski povezani - otkrio je Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 210
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi